Berichten over Gokken

 1. Portret Mirjam Bikker in vierkant.jpg
  Door Mirjam Bikker op 19 februari 2019 om 14:49

  Motie voor meer gokpreventie onder jongeren unaniem aangenomen

  Een gokvrije generatie: daar blijf ik voor gaan. Tot mijn grote spijt heeft de Eerste Kamer vandaag ingestemd met het legaliseren van online gokken. Terwijl de overheid op tal van terrein haar verantwoordelijkheid neemt en verkeerde en gevaarlijke gewoontes, zoals roken, te veel drinken of ongezond eten, terugdringt. Terwijl de gedachte dat legaliseren leidt tot een betere situatie onzin is, zoals blijkt in België, Denemarken, Duitsland en zoveel andere landen waar online gokken is gelegaliseerd. Steeds nam het aantal verslaafden toe!

  Lees verder
 2. Euro bankbiljetten.jpg
  Portret Mirjam Bikker in vierkant.jpg
  Door Mirjam Bikker op 19 februari 2019 om 13:29

  ChristenUnie stemt tegen wet die online gokken wil reguleren

  Onze fractie heeft tegen het wetsvoorstel dat online gokken wil reguleren gestemd. Gokken is geen onschuldig spelletje, maar een verslavende bezigheid. En regulering zal, getuige ook de ontwikkelingen in de ons omringende landen, ontegenzeggelijk een opstuwend effect op het aantal gokkers en probleemgokkers hebben. Wij wedden niet graag en al helemaal niet op het verkeerde paard. Lees hieronder mijn stemverklaring. 

   

  Lees verder
 3. Mirjam Bikker - Foto: Anne Paul Roukema
  Portret Mirjam Bikker in vierkant.jpg
  Door Mirjam Bikker op 5 februari 2019 om 14:39

  Bijdrage Mirjam Bikker aan het debat over twee gokwetten

  Vanmiddag heb ik een kritische bijdrage geleverd aan de het debat over het reguleren van online gokken én het privatiseren van Holland Casino. De conclusie van mijn bijdrage was: "Voorzitter mijn fractie is er niet gerust op. We stellen daarom kritische vragen over de noodzaak en het effect van de keuzes die nu worden gemaakt. We willen gokken ontmoedigen, we vinden dat er in de afgelopen jaren te weinig budget is vrijgemaakt voor handhaving en zijn er ook nog niet van overtuigd dat deze voorgestelde wetten bijdragen aan de hoofddoelstellingen van het gokbeleid. Wij wedden niet graag en al helemaal niet op het verkeerde paard. Maar we zien desondanks natuurlijk uit naar de antwoorden van de minister." Hieronder kunt u mijn gehele bijdrage nalezen.

  Lees verder