Extra geld voor technisch onderwijs

MBO
CU logo onder elkaar blauw
Door Webredactie op 6 juni 2018 om 11:14

Extra geld voor technisch onderwijs

‘De gouden handen van Nederland’ krijgen er 100 miljoen euro bij. Alle technische vmbo-scholen krijgen extra geld om te investeren in het techniekonderwijs. Per leerling gaat het om bedragen van 750 tot 1500 euro in 2018 en 1500 tot 3000 euro in 2019. ChristenUnie-minister Arie Slob maakt dat vandaag bekend. Het extra geld komt er op voorspraak van de ChristenUnie: Kamerlid Eppo Bruins luidde iets meer dan een jaar geleden de noodklok over het technisch vmbo.

“De ontwikkelingen in de techniek gaan snel,” benadrukt minister Slob. “Denk aan de ontwikkelingen in de energiesector, de opkomst van de elektrische auto en installaties in onze huizen. Omdat we niet weten hoe de technische arbeidsmarkt eruit ziet als de huidige leerlingen gaan werken, moeten scholen in staat zijn hun onderwijs voortdurend te vernieuwen. Met deze investering krijgen scholen meer lucht om verder te bouwen aan hun techniekaanbod.”

ChristenUnie-Tweede Kamerlid Eppo Bruins reageert positief: “Deze investering in het technisch vmbo is broodnodig. We gaan de gouden handen van onze jongens en meisjes op het vmbo heel hard nodig hebben als we in de toekomst slimme producten willen maken die we wereldwijd kunnen exporteren. Technici en vakspecialisten, mensen die verstand hebben van machines en échte producten: we hebben ze keihard nodig.”

Ook extra geld voor technische wetenschappen

Ook voor natuur- en technische wetenschappen komt extra geld beschikbaar. In totaal gaat het om een bedrag van 60 miljoen euro voor de sector bèta en techniek in het wetenschappelijk onderzoek en onderwijs. Deze investering komt voort uit afspraken die de ChristenUnie met haar coalitiepartners maakte in het regeerakkoord.

Labels: ,