Berichten over Maarten Verkerk

 1. jenny-hill-mQVWb7kUoOE-unsplash.jpg
  Maarten Verkerk blog portret.jpg
  Door Maarten Verkerk op 17 mei 2022 om 14:15

  De langeafstandswedstrijd

  Ik ben een langeafstandsloper. De afgelopen week heb ik nog een trail in het Heuvelland gelopen van ruim 20 km met een 600 hoogtemeters. Ook heb ik meerdere marathons gelopen met ook de nodige hoogtemeters. Een van de grootste uitdagingen bij het lopen van lange afstanden ligt op het gebied van voedsel en vocht. Iedere loper wil voorkomen dat hij of zij de ‘man met de hamer’ tegenkomt.

  Lees verder
 2. Meester uitleg basisschool.jpg
  Maarten Verkerk blog portret.jpg
  Door Maarten Verkerk op 19 april 2022 om 15:15

  (On)gevaccineerde kinderen op de kinderopvang

  De fractie van de ChristenUnie begrijpt de onrust bij ouders over de dalende vaccinatiegraad onder kinderen. Immers, elke ouder heeft het beste met zijn of haar kinderen voor. Elke ouder wil zijn of haar kinderen beschermen tegen gevaarlijke besmettelijke ziekten. Het voorstel past ook in de Nederlandse traditie waarin de vrijheid van de samenleving om zichzelf te organiseren voorop staat.  

  Lees verder
 3. Coronatijd 2.jpg
  Maarten Verkerk blog portret.jpg
  Door Maarten Verkerk op 30 november 2021 om 10:30

  Uitbreiding coronatoegangsbewijs

  Voorzitter, onze fractie wil allereerst de medewerkers in de zorg en het ambulancepersoneel een hart onder de riem steken. Wij waarderen hun geweldige inzet. Wij ervaren het als pijnlijk dat zij steeds meer te maken krijgt met onterechte verwijten en agressief gedrag.

  Lees verder
 4. Coronatijd 3.jpg
  Maarten Verkerk blog portret.jpg
  Door Maarten Verkerk op 23 november 2021 om 14:30

  Verlenging tijdelijke coronawetten

  Voorzitter, ik heb de afgelopen week als surrealistisch ervaren. De vele mails van verontruste burgers. De frontale aanval op de democratie in de Tweede Kamer. De rellen in Rotterdam, Stein, Urk en andere plaatsen. Al deze gebeurtenissen laten iets zien wat corona met ons doet. Met ons als burgers. Met ons als parlement. En met ons als samenleving.  

  Lees verder
 5. Coronatijd 1.jpg
  Maarten Verkerk blog portret.jpg
  Door Maarten Verkerk op 8 november 2021 om 10:30

  De endemische fase van corona vraagt om een groter verhaal

  Corona zal niet meer verdwijnen uit onze samenleving. De verhalen uit de crisistijd volstaan niet meer. Ik zie een technologisch doordacht verhaal – het beleid van het kabinet – en een tegenverhaal – de maatschappelijke protesten.

  Lees verder
 6. Boardroom
  Maarten Verkerk blog portret.jpg
  Door Maarten Verkerk op 14 september 2021 om 15:30

  Man-vrouw verhouding in bedrijfstop

  De fractie van de ChristenUnie is een voorstander van het evenwichtiger maken van het aantal mannen en vrouwen in besturen en raden van commissarissen. Maar zij ziet wel een probleem: de legitimatie van het voorkeursbeleid in het algemeen en het voorkeursbeleid voor mannen in het bijzonder.  

  Lees verder
 7. Coronatijd 2.jpg
  Maarten Verkerk blog portret.jpg
  Door Maarten Verkerk op 12 juli 2021 om 17:17

  Verlenging tijdelijke coronawetten

  De fractie van de ChristenUnie heeft indertijd gestemd tegen de moties Janssen en De Boer over de verlenging van de TWM (Tijdelijke Wet Maatregelen covid-19). De belangrijkste reden was dat onze fractie tevreden was over de toezeggingen van de minister m.b.t. de betrokkenheid van deze Kamer

  Lees verder
 8. Middelbare school.jpg
  Maarten Verkerk blog portret.jpg
  Door Maarten Verkerk op 8 juni 2021 om 15:30

  Burgerschapsonderwijs

  Voorzitter, dit is mijn eerste debat als nieuwe woordvoerder van de ChristenUnie over het onderwijs. Eerlijk gezegd, het voelt een beetje als een maidenspeech. Maar ik heb er alle vertrouwen in. Mirjam Bikker, mijn voorgangster, zei tegen mij: ‘Maarten, je boft. OCW is de leukste commissie van de Eerste Kamer.’ Ik denk dat ze gelijk had. Ik verwacht dan ook dat dit een boeiend debat zal worden

  Lees verder
 9. Coronatijd 3.jpg
  Maarten Verkerk blog portret.jpg
  Door Maarten Verkerk op 25 mei 2021 om 11:30

  Tijdelijke coronawetten

  Allereerst wil ik de betrokken ministers en hun ambtenaren danken voor het vele werk dat ze in de afgelopen maanden hebben gedaan. Ook wil ik de medewerkers in de zorg danken die op hun tenen moeten lopen. Ten slotte mag ook de GGD en anderen genoemd worden voor het zetten van alle prikken. 

  Lees verder