Berichten over Tineke Huizinga

 1. Bureaus.jpg
  Senator Tineke Huizinga - portret.jpg
  Door Tineke Huizinga op 27 februari 2024 om 12:50

  Wet toezicht gelijke kansen bij werving en selectie

  Ongeoorloofde discriminatie bij werving en selectie is een probleem dat onze samenleving veel talent kost. Uit diverse onderzoeken blijkt dat ongeoorloofde discriminatie nog steeds voorkomt. Studies laten zien dat bijvoorbeeld het hebben van een buitenlandse achternaam de kans aanzienlijk verkleint om op een sollicitatiegesprek te worden uitgenodigd. Zo zijn er veel meer voorbeelden te geven van gronden waarop werkgevers, al dan niet bewust, discrimineren. Een positief gegeven is dat wanneer werkgevers over hun vooroordelen heenstappen, in veel gevallen blijkt dat die vooroordelen niet terecht waren. Mijn fractie waardeert daarom de inzet van het kabinet om discriminatie bij werving en selectie serieus aan te pakken. Serieuzer dan tot nu toe is gebeurd.

  Lees verder
 2. Grens
  Senator Tineke Huizinga - portret.jpg
  Door Tineke Huizinga op 15 januari 2024 om 20:30

  Spreidingswet

  Laat ik met de deur in huis vallen, mijn fractie steunt de wet die we vandaag behandelen.

  Wij zijn van mening zijn dat deze wet een aantal belangrijke verbeteringen brengt in de opvang van asielzoekers die in ons land zijn aangekomen. Dat betekent niet dat mijn fractie geen vragen en opmerkingen heeft, maar wij beginnen met een aantal positieve punten.

  Lees verder
 3. Notities maken
  Senator Tineke Huizinga - portret.jpg
  Door Tineke Huizinga op 12 september 2023 om 15:10

  Werken waar je wilt

  Enkele weken geleden las ik op de voorpagina van Trouw de volgende kop: ‘Werkgevers in Nederland omarmen het thuiswerken. Uit een enquête van de werkgeversvereniging AWVN onder 216 bedrijven blijkt dat 95% thuiswerken faciliteert. Gemiddeld wordt er twee dagen per week thuisgewerkt. Verschillende oorzaken worden genoemd: corona heeft het thuiswerken normaal gemaakt. Daardoor zijn werkgevers hun koudwatervrees kwijtgeraakt. Door de personeelstekorten kunnen werknemers meer eisen stellen.

  Lees verder
 4. Werken in de bouw.jpg
  Senator Tineke Huizinga - portret.jpg
  Door Tineke Huizinga op 22 mei 2023 om 21:20

  Een nieuw pensioenstelsel

  Enkele maanden geleden werd ik bij het uitgaan van de kerk tijdens het koffiedrinken aangesproken door een oudere medekerkganger. Zij drukte mij op het hart om vooral voor de WTP te stemmen in de Eerste Kamer. Ze had namelijk begrepen dat die wet haar de mogelijkheid zou geven om 10% van haar pensioenvermogen ineens op te nemen en ze wilde graag een nieuwe keuken aanschaffen. Dus die wet kwam haar goed uit. Ik heb haar beloofd dat ik haar opmerking zeker mee zou nemen.

  Lees verder
 5. EU vlag in de wind.jpg
  Senator Tineke Huizinga - portret.jpg
  Door Tineke Huizinga op 18 april 2023 om 14:00

  Algemene Europese Beschouwingen

  De corona pandemie en de Russische inval in Oekraïne hebben Europa op haar grondvesten doen schudden. De pandemie bepaalde de Europese Unie bij onze grote afhankelijkheid van landen als bijvoorbeeld China voor veel van onze noodzakelijke producten en heeft een nieuwe roep om strategische autonomie doen ontstaan.

  Lees verder
 6. Armoede - twee huizen.jpg
  Senator Tineke Huizinga - portret.jpg
  Door Tineke Huizinga op 18 oktober 2022 om 15:30

  Algemene Politieke Beschouwingen

  Toen mijn fractie zich er enkele weken geleden over boog welke onderwerpen door de ChristenUnie aangedragen moeten worden bij deze algemene politieke beschouwingen, waren we snel klaar: Oekraïne, het ver- of wantrouwen in de overheid, het soms ontbreken van de menselijke maat bij overheidsbeslissingen. Die onderwerpen schoten ons het eerst te binnen. Daar kunnen we nog de energiecrisis, de krapte op de arbeidsmarkt, de torenhoge inflatie en de stikstof aan toevoegen.

  Lees verder
 7. 1408px-Flag_of_NATO_3-5_ratio.svg.png
  Senator Tineke Huizinga - portret.jpg
  Door Tineke Huizinga op 12 juli 2022 om 15:15

  Uitbreiding van de NAVO met Zweden en Finland

  De Russische inval in Oekraïne doet onze westerse wereld op zijn grondvesten trillen. Zweden en Finland die jarenlang volhielden neutraal te willen blijven, besloten in enkele maanden tijd dat ze bescherming bij de NAVO willen zoeken. 

  Lees verder
 8. Containers 2
  Senator Tineke Huizinga - portret.jpg
  Door Tineke Huizinga op 11 juli 2022 om 15:00

  CETA

  Nederland als echt handelsland heeft tegen de 100 bilaterale handelsverdragen met bijbehorende investeringsakkoorden. Een respectabel aantal, waarvan wij de meesten niet kennen. Maar sinds Arjen Lubach in 2016 in zijn televisieprogramma aandacht besteedde aan CETA, kent iedereen het, in ieder geval de naam.

  Lees verder
 9. EU vlag in de wind.jpg
  Senator Tineke Huizinga - portret.jpg
  Door Tineke Huizinga op 7 juni 2022 om 12:00

  Algemene Europese Beschouwingen: een kantelmoment in de geschiedenis

  De inval van Rusland in Oekraïne heeft alles anders gemaakt. De minister noemt het in zijn staat van de Unie terecht een kantelmoment in de geschiedenis. De reden waarom de Europese Unie is ontstaan, het bereiken van vrede in Europa, is opeens weer actueel. Geen thema uit het verleden, maar een werkelijkheid van vandaag. 

  Lees verder