Berichten over Veiligheid

 1. Marechaussee
  Senator Hendrik-Jan Talsma - portret.jpg
  Door Hendrik-Jan Talsma op 22 februari 2022 om 11:30

  Terrorismebestrijding

  Recent overleed Gert Schutte, jarenlang volksvertegenwoordiger namens het GPV, de partij die samen met de RPF de ChristenUnie ging vormen. Schutte is in deze Kamer niet herdacht omdat hij hier nooit lid was, maar graag noem ik zijn naam hier met respect voor zijn bijdrage aan de Nederlandse politiek in het algemeen en aan de christelijk-sociale politiek in het bijzonder. 

  Lees verder
 2. berend-van-rossum-tucWr6DLZn8-unsplash.jpg
  Senator Hendrik-Jan Talsma - portret.jpg
  Door Hendrik-Jan Talsma op 21 februari 2022 om 15:00

  Intrekken van het Nederlanderschap

  Een landend vliegtuig en even later een telefoontje met de mededeling: “we hebben hem”. Twee momenten die ik nooit zal vergeten. Niet lang daarvoor was in de omgeving van Den Haag een zeer ernstig strafbaar feit gepleegd waarnaar een rechercheteam en ik als officier van justitie opsporingsonderzoek deden. Letterlijk dag en nacht werd er aan de zaak gewerkt, zo bloedserieus was het.

  Lees verder
 3. the-ride-academy-NOfBhUOA79g-unsplash.jpg
  Senator Hendrik-Jan Talsma - portret.jpg
  Door Hendrik-Jan Talsma op 15 juni 2021 om 15:00

  Verbod ondermijnende organisaties

  We debatteren vandaag over een wetsvoorstel tot uitbreiding van de mogelijkheden om een grondrecht te beperken. En ik weet niet hoe het u vergaat, maar die notie geeft wat mij betreft aan dit debat al meteen een fundamenteel karakter. Onze oud-collega professor Koekkoek schreef heel fraai: “Grondrechten normeren het recht”.

  Lees verder
 4. ME politie
  Senator Hendrik-Jan Talsma - portret.jpg
  Door Hendrik-Jan Talsma op 20 april 2021 om 11:00

  Waakzaam en dienstbaar

  Waakzaam en dienstbaar. Onder dat devies, een prachtig begrippenpaar met uitstekende Bijbelse papieren, zijn vrouwen en mannen van de nationale politie 24 uur per dag bezig met de uitoefening van hun wettelijke taak, de daadwerkelijke handhaving van de rechtsorde en het verlenen van hulp aan hen die deze behoeven

  Lees verder