Over Christelijk-sociaal lokaal - Amersfoort (eerste bijeenkomst 11 januari 2020)

Ben je wethouder, raadslid of commissielid en wil je nog steviger in je christelijk-sociale schoenen staan? Volg dan in januari en februari 2020 de verdiepingscursus 'Christelijk-sociaal lokaal'. 

Deze cursus biedt in zes dagdelen een inhoudelijke verdieping van het christelijk-sociaal denken en maakt de vertaalslag daarvan naar de lokale politieke praktijk. Hierbij laten verschillende sprekers aan de hand van de kernwaarden uit de nieuwe Beginselverklaring van de ChristenUnie hun licht schijnen op onderwerpen uit de lokale politiek. 

Programma

Zaterdag 11 januari

Ochtend: Laurens Wijmenga, onderzoeker bij het WI, schetst onder de titel "Christelijk-sociaal begint lokaal" de ChristenUnie-visie op lokale politiek.

Middag: Vanuit de kernwaarde "Dien de samenleving" staan we o.l.v. voormalig WI-onderzoeker Willeke de Jager met name stil bij het thema Woningmarkt. Met Pieter Grinwis, raadslid in Den Haag en medewerker van de Tweede Kamerfractie, maken we de vertaling naar de lokale politiek.

Zaterdag 25 januari:

Ochtend: Anja Haga, voorheen wethouder Arnhem, benadert vanuit de kernwaarde "Bescherm het leven" het thema duurzaamheid. Raadslid Monique Heger uit Wageningen draagt bij aan de lokale vertaling van het thema.

Middag: Anil Kumar, bestuursadviseur gemeente Den Haag, over lokaal zichtbaar zijn en netwerken.

Zaterdag 8 februari

Ochtend: Over de rol van religie in de lokale politiek.

Middag: Intervisie in groepen van 4 personen. Elke deelnemer brengt een reëel dilemma in uit zijn of haar politieke praktijk. 

Je kunt de hele cursus volgen maar het is ook mogelijk twee van de drie dagen bij te wonen. Je geeft je keuze aan bij de aanmelding.

Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Deel met anderen