Opleidingssaanbod GR2022

Opleidingsaanbod GR2022 voor nieuwe en ervaren kandidaten

Het hart van de ChristenUnie
Een basiscursus van één avond voor de top van de kandidatenlijst (nieuw en met ervaring). Door het volgen van deze cursus zorg je dat je tijdens de campagne het ijzersterke verhaal van de ChristenUnie goed kunt overbrengen. En het is ook nog eens een leuke teambuildingsactiviteit om samen te doen en andere kandidaten uit je regio te ontmoeten! Wacht niet tot de lijst is vastgesteld door de leden, dat is in veel gevallen niet op tijd. Je kunt de cursusavond online of op locatie volgen.

Je vindt alle data op www.christenunie.nl/hethart.

Warmlopen voor de raad (start 11 december - let op: dit is een nieuwe datum i.v.m. coronamaatregelen)
Voor nieuwe kandidaten als vervolg op de basiscursus "Het hart van de ChristenUnie": hoe ben je een goed ChristenUnieraadslid? Je leert o.a. het ChristenUniedenken op de verschillende lokale beleidsterreinen toe te passen. Een training Debatteren of Persoonlijke profilering is onderdeel van dit traject onder de naam "Klaar voor de campagne in 1 dag", zie hieronder. Ook interessant voor mensen die niet op een verkiesbare plek staan maar bijv. wel commissiewerk gaan doen. 

Plaats en datum: Assen, Apeldoorn en Gouda vanaf 11 december. Klik hier voor meer info en aanmelding: www.christenunie.nl/opleiding/warmlopenvoorderaad

Klaar voor de campagne in 1 dag (december/januari)
Kort voor het losbarsten van de campagne biedt deze training kandidaten in één dag wat je nodig hebt om effectief en vol overtuiging de visie van de ChristenUnie op jouw gemeente uit te dragen. Je volgt twee dagdelen training naar keuze op het gebied van debatteren en presenteren of persoonlijke profilering. Lijsttrekkers volgen parallel programma’s over deze onderwerpen, toegespitst op het lijsttrekkerschap.

Plaats en datum: Apeldoorn, za 18 december; Assen, za 15 januari, Apeldoorn, za 29 januari.
Meld je hier aan: www.christenunie.nl/opleiding/klaarvoordecampagne

Wethouderscursus (december-januari)
Over het profiel van de wethouder, de speelvelden en samenwerking in een veranderend democratisch systeem, onderhandelen, de portefeuilleverdeling en je eerste 100 dagen als wethouder.

Training Onderhandelen (januari)
Over een goede voorbereiding op de coalitie-onderhandelingen en het bepalen van een strategie om als onderhandelteam om de beste resultaten te halen. Daarnaast oefen je in rollenspellen verschillende onderhandelsituaties.

Plaats en datum: Gouda, vr 14 januari; Zwolle, za 29 januari.
Meld je hier aan: www.christenunie.nl/opleiding/onderhandelen