Opleidingssaanbod GR2022

Opleidingsaanbod GR2022 voor nieuwe en ervaren kandidaten

Het hart van de ChristenUnie
Een basiscursus van één avond voor de top van de kandidatenlijst (nieuw en met ervaring). Door het volgen van deze cursus zorg je dat je tijdens de campagne het ijzersterke verhaal van de ChristenUnie goed kunt overbrengen. En het is ook nog eens een leuke teambuildingsactiviteit om samen te doen en andere kandidaten uit je regio te ontmoeten! Wacht niet tot de lijst is vastgesteld door de leden, dat is in veel gevallen niet op tijd. Je kunt de cursusavond online of op locatie volgen.

Je vindt alle data op www.christenunie.nl/hethart.

Warmlopen voor de raad (start 11 december - let op: dit is een nieuwe datum i.v.m. coronamaatregelen)
Voor nieuwe kandidaten als vervolg op de basiscursus "Het hart van de ChristenUnie": hoe ben je een goed ChristenUnieraadslid? Je leert o.a. het ChristenUniedenken op de verschillende lokale beleidsterreinen toe te passen. Een training Debatteren of Persoonlijke profilering is onderdeel van dit traject onder de naam "Klaar voor de campagne in 1 dag", zie hieronder. Ook interessant voor mensen die niet op een verkiesbare plek staan maar bijv. wel commissiewerk gaan doen. 

Plaats en datum: Assen, Apeldoorn en Gouda vanaf 11 december. Klik hier voor meer info en aanmelding: www.christenunie.nl/opleiding/warmlopenvoorderaad

Klaar voor de campagne in 1 dag (december/januari)
Kort voor het losbarsten van de campagne biedt deze training kandidaten in één dag wat je nodig hebt om effectief en vol overtuiging de visie van de ChristenUnie op jouw gemeente uit te dragen. Je volgt twee dagdelen training naar keuze op het gebied van debatteren en presenteren of persoonlijke profilering. Lijsttrekkers volgen parallel programma’s over deze onderwerpen, toegespitst op het lijsttrekkerschap.

Plaats en datum: Apeldoorn, za 18 december; Assen, za 15 januari, Gouda, za 29 januari.
Meld je hier aan: www.christenunie.nl/opleiding/klaarvoordecampagne

Training Onderhandelen (januari) (VOL)
Over een goede voorbereiding op de coalitie-onderhandelingen en het bepalen van een strategie om als onderhandelteam om de beste resultaten te halen. Daarnaast oefen je in rollenspellen verschillende onderhandelsituaties.

Plaats en datum: online, vr 14 januari (VOL) en za 22 januari (VOL).
Meld je hier aan: www.christenunie.nl/opleiding/onderhandelen

Wethouderscursus GR2022 (februari 2022)
Over o.a. het profiel van de wethouder, stress en weerbaarheid, de speelvelden en samenwerking in een veranderend democratisch systeem, onderhandelen, de portefeuilleverdeling en je eerste 100 dagen als wethouder.

Plaats en datum: online, vrijdagmiddagen 4, 11 en 18 februari 2022
Meld je hier aan: www.christenunie.nl/opleiding/wethouderscursusgr2022

Online meetings Campagne GR2022

Heb je inspiratie nodig voor de campagne GR2022? Volg dan één van deze online workshops! Allemaal mag ook natuurlijk ;-). In ruim een uur doe je allerlei ideeën op en kun je met fris enthousiasme aan de slag samen met je campagneteam.

Vraag het de campagneleider! - maandag 20 december
Onze campagneleider, Nico Drost, zit samen met enkele leden uit het landelijke campagneteam minstens een uur klaar voor de camera om al je vragen te beantwoorden over jullie campagne! Wil je weten hoe het thema "Samen recht doen" lokaal uitgewerkt kan worden? Kort sparren over je geplande campagneactie? Of meeluisteren en ideeën opdoen bij de vragen en antwoorden van anderen? Het kan allemaal. 

Campagne-inspiratie: bedenk acties met impact! - dinsdag 21 december
Wat is het geheim van een spetterende campagneactie? En hoe kom je op creatieve ideeën? In deze online sessie leer je de do's en don'ts, vind je veel inspiratie én bedenk je in breakout rooms daadwerkelijk acties met impact!

Nieuwe mensen betrekken - woensdag 22 december
Samen recht doen, wie wil dat nou niet? Gemotiveerd zijn onze leden en andere ChristenUniestemmers al. Hoe betrekken we hen tijdens onze campagnes en bij onze afdeling? In deze online workshop leren we uit de praktijk en delen we ideeën. We werken aan concrete acties om nieuwe gezichten te werven. Denk mee, leer van anderen en raak geïnspireerd!