Masterclass stagewensen 2019-2020

Tijdens de Masterclass kun je een dag stage lopen bij een politicus, bestuurder of organisatie die dicht bij de politiek staat, zoals het Wetenschappelijk Instituut.

We streven ernaar om alle stages vóór de Kerstvakantie te hebben ingepland. De stages kunnen dan in de periode januari t/m maart plaatsvinden. 

Hoe specifieker je informatie, hoe meer kans op een passende plek. Stel dat je bij een wethouder wilt stage lopen, en je doel is: weten wat een wethouder doet, om te zien of dat klopt met wat jij je erbij voorstelt. Het maakt dan niet zoveel uit of dat een wethouder uit de Randstad of op de Biblebelt is. Maar wil je weten hoe een ChristenUniewethouder zich staande houdt in een seculiere omgeving, dan moet je niet naar Putten of Kampen gaan. Je kunt ook je voorkeur voor een specifiek persoon aangeven.

Als je nog niet goed weet waar je stage wilt lopen kun je altijd met Simone of Rieke overleggen.

Een greep uit de mogelijkheden die voor de hand liggen: wethouder, burgemeester, Statenlid, gedeputeerde, Eerste Kamer, Tweede Kamer, Eurofractie, WI. Minder voor de hand liggende dingen zijn altijd bespreekbaar.