Over Training Onderhandelen (14 januari 2022)

Hoe bereid je je met elkaar zo goed mogelijk voor op de coalitie-onderhandelingen? Wie zitten er in het onderhandelingsteam, en wat kun je doen om optimale resultaten te behalen?

In deze training leer je een strategie te bepalen om doelbewust te werk te gaan, zowel in campagnetijd als tijdens de coalitievorming. Je leert op welke aspecten je moet letten en hoe je je inhoudelijk op het onderhandelingsproces kunt voorbereiden.

In de training krijg je eerst een deel theorie over alle aspecten van het onderhandelen. Wat moet je wel en wat juist niet doen? Daarna ga je aan de slag met het verkiezingsprogramma uit je eigen gemeente. Je stelt aan de hand van je speerpunten een strategieplan op. Daarnaast oefen je verschillende onderhandelingssituaties in rollenspellen. Je oefent in het opstellen van een coalitieakkoord en in het maken van een portefeuilleverdeling.

Omdat bestuur en fractie beide bij het onderhandelingsproces betrokken zijn is het aan te bevelen om met meerdere personen naar de training te komen. Voor de tweede en volgende personen uit één gemeente geldt een gereduceerd tarief.

Vanwege de coronamaatregelen kan deze training niet zoals eerder gepland op locatie plaatsvinden. De training wordt online gehouden. 

Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.