Eerste Hulp bij Stemwijzeruitslag

eerste hulp bij stemwijzer
CU logo onder elkaar blauw
Door Webredactie op 15 februari 2017 16:44

Eerste Hulp bij Stemwijzeruitslag

Nietsvermoedend vulde je de Stemwijzer in. En toen kwam daar opeens ChristenUnie uit… Wat nu?!

Laat je ogen rustig uit tollen. Kalmeer je ademhaling. Als christenen zeggen we dan: er is hoop!

Punt is: blijkbaar zijn wij het behoorlijk eens en hebben we ongeveer hetzelfde plaatje voor ogen als we denken aan de toekomst van Nederland. Dat is hoopvol. Jij had niet verwacht op de ChristenUnie uit te komen, toch delen we een visie voor dit land.

We werken als ChristenUnie vaak samen met mensen uit heel andere achtergronden. Het gaat ons om de inhoud. Als je vergelijkbare idealen hebt, stap je over eventuele vooroordelen heen en help je dit land verder.

Straks na de verkiezingen moeten waarschijnlijk vier, vijf of zelfs zes partijen een coalitie vormen. Bij veel mogelijke samenstellingen zit de ChristenUnie. Onze volksvertegenwoordigers hebben veel invloed: één van hen bleek zelfs de meest effectieve van alle 150. En in de afgelopen vier jaar konden we heel veel concrete resultaten boeken. Klinkt goed? Kijk hier voor onze standpunten & kandidaten

Een stem op de ChristenUnie telt dus dubbel en dwars mee. Het is niet in alle gezelschappen even stoer om te zeggen dat je ChristenUnie stemt, maar hé, het is ook wel weer prettig eigenwijs.

Deel dit bericht

Reacties

 1. JosJos Schreef op 21 februari 2017 13:18

  @Denise. Het verrast mij dat je de Christenunie pro EU noemt. De Christenunie wil juist heel veel stappen terugzetten met de EU (terug naar het oorspronkelijke doel van vrede en veiligheid). Een van de weinige punten waar ik het niet met de Christenunie eens ben, maar niet doorslaggevend voor mijn stem. Net 10 partijprogramma's doorgepluisd en ik ben er denk ik uit.

 2. MaxMax Schreef op 16 februari 2017 14:11

  Ik had al zo'n vermoeden dat ik bij de CU zou uitkomen. Inderdaad, dit is het geval, zelfs met een vrij grote marge op de rest. Na een langere periode van niet-stemmen heb ik besloten om deze keer, ondanks alle terughoudendheid die ik tov politiek (naar mijn mening terecht) heb, toch weer bewust het stemhokje op te zoeken. Ik overweeg mijn stem op de CU uit te brengen. Mijn stem, slechts één stem temidden van velen, een fragiel maar toch kostbaar voorrecht. Groet, Max

 3. Harry van LeeuwenHarry van Leeuwen Schreef op 14 februari 2017 13:32

  L.S.,

  Ik volg de politiek met grote interesse. En ik heb groot vertrouwen in een aantal politici en in de evenredige vertegenwoordiging.

  Ik was zeer verbaasd de uitslag van mijn ingevuld kieskompas af te lezen: 50Plus???? Dat nooit! Ik weet al lang wat ik wil stemmen: CU, zoals ik altijd doe. Ik heb bij de meeste stellingen de meest uitgesproken mening gegeven, om mijn standpunt duidelijk te maken, dus een 1 of een 5. Als ik (achteraf) per stelling mijn scores doorloop, zie ik dat daar de CU standpunten vaak op 2 of 4 staan, waar de mijne een 1 of 5 zijn. In de grafische verbeelding op Kieskompas sta ik ook meestal mijlenver (1 vs 5 en omgekeerd) van 50Plus af. Het idee alleen al, om op een één-thema partij te stemmen ... Ik concludeer dat de samenvatting en hoofdconclusie van Kieskompas mij niet passen: de heer Krol ontvangt met enkele andere politici van mij de slechtst denkbare score, allemaal nullen, de heer Segers de hoogste ... vooral omdat ik hem 1000% vertrouw en de heer Krol voor geen ene cent.

  Dus waarom zeur ik? Ik ga ondanks het kieskompas op de CU stemmen. Maar ik vrees dat het Kieskompas niet alleen mij op het verkeerde been kan zetten.

  Ik hoop dat de CU het heel goed gaat doen op 15 maart.

  Met vriendelijke groeten, Harry van Leeuwen

 4. DanielleDanielle Schreef op 10 februari 2017 21:56

  Allereerst mijn complimenten voor de humor :). Dit is mij inderdaad overkomen. En ik moet zeggen dat ik me goed kan vinden in de meeste standpunten. Hoopvol realistisch is precies de juiste visie op de toekomst. Ik heb echter twee bezwaren: allereerst ben ik niet Christelijk en ben ik voor scheiding van kerk en staat. Daarnaast heb ik grote moeite met jullie medisch-ethische standpunten. Ik heb respect voor jullie bezwaren, maar ik vind zelfbeschikking een groot goed. Ik wil de vrouwenemancipatie ook absoluut niet terugdraaien.

  Hoe kan ik dat vereenzelvigen met een stem op jullie?

 5. DeniseDenise Schreef op 10 februari 2017 14:03

  Ik stem al heel lang CU, maar begin nu te twijfelen. Ik ben benieuwd naar jullie standpunt over Donald Trump, over de EU, over Turkije bij de EU. Jullie zijn vóór TTIP, wat mij ernstig zorgen baart. Jullie zijn ook pro EU, wat ik nog ernstiger vind. In de Bijbel wordt serieus gewaarschuwd tegen wereldregering en daar gaat het met de EU wel naar toe. Zeker met de hysterie rondom de nieuwe president, die enorm is opgeklopt en daardoor ernstig lachwekkend is geworden. Ik ben heel benieuwd hoe jullie daarover denken. Dat zal zeker van invloed zijn om deze weer op jullie of op de SGP te stemmen.

 6. Heleen den Otter-KuijperHeleen den Otter-Kuijper Schreef op 9 februari 2017 12:20

  Haha, ik dacht even dat de CU-site eruit lag ;) Gelijk gedeeld via facebook!

Plaats een reactie