Berichten geschreven door Webredactie Eerste Kamer

 1. Coronatijd 2.jpg
  cu-impactlogo-in-cirkel-met-blauw-rgb
  Door Webredactie Eerste Kamer op 1 december 2021 om 13:00

  Stemming over uitbreiding coronatoegangsbewijs

  Gisteren was het debat en de stemming over het coronatoegangsbewijs in niet-essentiële detailhandel in de Eerste Kamer. Dit is de uitbreiding van het coronatoegangsbewijs naar bijvoorbeeld de kapper. Met dit coronatoegangsbewijs heeft iedereen toegang tot die kapper met een volledige vaccinatie of een negatieve test. Het debat over 2G ligt momenteel in de Tweede Kamer en is momenteel dus niet aan de orde in de Eerste Kamer.

  Lees verder

  Labels:

 2. Hendrik-Jan Talsma, CU Eerste Kamer - Foto Niek Stam -6054 -1.jpg
  cu-impactlogo-in-cirkel-met-blauw-rgb
  Door Webredactie Eerste Kamer op 6 april 2021 om 13:40

  Hendrik-Jan Talsma nieuw Eerste Kamerlid ChristenUnie

  Hendrik-Jan Talsma is het nieuwe Eerste Kamerlid van de ChristenUnie. Hij is vanmiddag beëdigd en neemt de vrijgekomen zetel van Mirjam Bikker in. Zij is vorige week geïnstalleerd als Tweede Kamerlid namens de ChristenUnie. Tineke Huizinga wordt de nieuwe fractievoorzitter in de Eerste Kamer.

  Lees verder
 3. 20180522-CU-EersteKamer-51.jpg
  cu-impactlogo-in-cirkel-met-blauw-rgb
  Door Webredactie Eerste Kamer op 11 juni 2019 om 15:01

  Afscheid Roel Kuiper van Eerste Kamer

  Dinsdag 4 juni nam Roel Kuiper na 12 jaar afscheid van de Eerste Kamer. Een gewaardeerd en ervaren senator verlaat de Kamer en fractie. Bij deze gelegenheid werd Roel benoemd tot ridder in de orde van Oranje-Nassau. Een eervolle bekroning van zijn jaren als senator. Lees hieronder de woorden van dank die voorzitter mw. Ankie Broekers-Knol uitsprak over Roel. 

  Lees verder