Israël zal veilig wonen!

woensdag 01 september 2004 23:53

Zojuist teruggekeerd uit Barneveld, waar ik in een bomvolle Veluwehal (meer dan 1500 mensen) mocht spreken tijdens de Israël-manifestatie 'Israël zal veilig wonen'. Veel bijval voor het ChristenUnie-geluid! In mijn toespraak heb ik de kritiek op Israëlische maatregelen als het veiligheidshek gehekeld en verwezen naar de bereidheid in West-Europa om onorthodoxe veiligheidsmaatregelen tegen het terrorisme te aanvaarden. Nota bene in de Tweede Kamer zijn de afgelopen weken weer allerlei nieuwe hekken en barrières geplaatst, om de Kamerbewoners te beveiligen! Maar als Israël dat doet, zeggen velen vanuit de comfortabele leunstoel voor het Journaal dat dat niet bijdraagt aan een vreedzame oplossing voor het Midden-Oostenconflict. Zit daar niet een element van hypocrisie in...?!

Zojuist teruggekeerd uit Barneveld, waar ik in een bomvolle Veluwehal (meer dan 1500 mensen) mocht spreken tijdens de Israël-manifestatie 'Israël zal veilig wonen'. Veel bijval voor het ChristenUnie-geluid! In mijn toespraak heb ik de kritiek op Israëlische maatregelen als het veiligheidshek gehekeld en verwezen naar de bereidheid in West-Europa om onorthodoxe veiligheidsmaatregelen tegen het terrorisme te aanvaarden. Nota bene in de Tweede Kamer zijn de afgelopen weken weer allerlei nieuwe hekken en barrières geplaatst, om de Kamerbewoners te beveiligen! Maar als Israël dat doet, zeggen velen vanuit de comfortabele leunstoel voor het Journaal dat dat niet  bijdraagt aan een vreedzame oplossing voor het Midden-Oostenconflict. Zit daar niet een element van hypocrisie in...?! (Lees de volledige speech hier)

Vanmorgen heb ik nog iets aardigs meegemaakt: door een jonge ChristenUnie-fan was ik gevraagd om hem behulpzaam te zijn bij.... zijn huwelijksaanzoek! Als een gediplomeerd huwelijksbemiddelaar heb ik hem met zijn nietsvermoedende vriendin ontvangen in de Kamer en met een smoes meegenomen naar de Stadhouderskamer achter de Oude Zaal, waar vervolgens (uiteraard buiten mijn aanwezigheid...) het grote moment aanbrak. Toen ik ze weer ging ophalen, klonk het opgelucht: "ze heeft 'ja' gezegd"... Stel je voor dat het anders was gelopen! Nu mocht ik hen als eerste feliciteren. Je moet als Kamerlid ook van alle markten thuis zijn, zelfs van de huwelijksmarkt!!
Doordat ik meteen daarna een debat had, kon ik helaas de huldiging van de Olympische medaillewinnaars in de Ridderzaal niet bijwonen. Vanaf deze plaats dan maar: ALLEMAAL VAN HARTE PROFICIAT ÉN BEDANKT VOOR DE VELE MOOIE SPORTMOMENTEN !
Labels
André Rouvoet

« Terug

Reacties op 'Israël zal veilig wonen!'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.