Een christelijk-sociaal alternatief

maandag 20 september 2004 23:52

Ik leg uit waarom ik niet bij de demonstratie in Rotterdam ben: als ChristenUnie voeren we geen oppositie tégen het kabinet, maar vóór een beter, een christelijk-sociaal beleid!

De hele ochtend zit vol met interviews, allemaal over Prinsjesdag, de Miljoenennota en ons eigen inkomensplan, en dus allemaal onder embargo tot morgenmiddag. Achtereenvolgens sta ik te woord: ChristenUnie-radio (zendtijd politieke partijen), het Radio 1-Journaal en de Staatscourant. Zeker dat laatste interview is erg inhoudelijk en biedt mij gelegenheid om ons christelijk-sociale alternatief voor de kabinetsplannen neer te zetten.
Nadat met het CPB de laatste losse eindjes van ons inkomensplan zijn besproken, maken we het publiek. Zo kan het morgen bij de Prinsjesdag-discussies een rol spelen. Nico zet het breed uit bij de media en heeft zijn handen vol aan het beantwoorden van vragen over mogelijke optredens van mij over ons alternatief. Het feit dat de ChristenUnie dit jaar met een eigen, doorgerekend alternatief voor de kabinetsplannen komt, trekt de aandacht. Mooi!
's Middags volgen nog weer andere media: de GPD-bladen, Business News Radio, en nog een keer Radio 1, dit keer over de demonstratie in Rotterdam, waar zo'n 30 à 40.000 mensen op de been zijn. Ik leg uit waarom ik daar niet ben: als fractie hebben wij een eigen podium om onze bezwaren kenbaar te maken en alternatieven voor te stellen; bovendien voel ik mij bepaald niet thuis bij wat er tijdens de demonstraties zoal wordt geroepen en aan spandoeken wordt meegevoerd. Als ChristenUnie voeren we geen oppositie tégen het kabinet, maar vóór een beter, een christelijk-sociaal beleid!
Tussendoor ontvang ik nog een in Nederland wonende Portugees, die mij de nodige achtergrondinformatie geeft over het rumoer rond de abortusboot van 'Women on Waves'. Later in de middag nog een overleg met een aantal collega's van andere fracties met het oog op de komende Algemene Politieke Beschouwingen.

Net op tijd voor het acht uur Journaal thuis. Tot mijn verbazing wordt ons plan niet eens genoemd en de tegenbegroting van GroenLinks wel, terwijl ik weet dat dat nog niet eens gepresenteerd is... Nog tijdens de uitzending neemt Nico op mijn verzoek contact op met de redactie van het Journaal. Ze blijken het eigenlijk wel met ons eens te zijn dat dit anders had gemoeten.
De rest van de avond besteed ik aan het voorbereiden van Prinsjesdag.

Labels
André Rouvoet

« Terug

Reacties op 'Een christelijk-sociaal alternatief'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.