Hervormd Lagerhuis

zaterdag 18 september 2004 23:48

's Avonds leid ik op een gemeenteavond van de plaatselijke hervormde wijkgemeente een Lagerhuis-debat. Grote opkomst (ongeveer 140), enorm gezellig, leuke mensen en aardige debatten met spontaan aangemelde deelnemers.

Na een rustig begin van deze zaterdag ben ik een groot deel van de dag erg druk met de voorbereidingen van volgende week: de APB zijn dan wel uitgesteld, maar Prinsjesdag gaat gewoon door en dus moeten de Miljoenennota en de begrotingsstukken worden doorgenomen en is het zaak om de presentatie van ons inkomensplan - dat de titel 'Omzien naar elkaar' heeft meegekregen - grondig voor te bereiden. Vanzelfsprekend hoef ik niet alles te lezen: de collega's en de medewerkers worden geacht mij vanuit hun eigen portefeuilles opvallende punten uit de verschillende begrotingen aan te reiken waarop vanuit de ChristenUnie gereageerd moet worden.
's Avonds leid ik op een gemeenteavond van de plaatselijke hervormde wijkgemeente een Lagerhuis-debat. Grote opkomst (ongeveer 140), enorm gezellig, leuke mensen en aardige debatten met spontaan aangemelde deelnemers. Thema's: vergrijzing en Nederland in Europa. Er is een beloning voor de beste 'debatteerder' en als aanmoedigingsprijs voor een jeugdige deelneemster die zich prima roerde: ze mogen allebei héél even het beeldje van Thorbecke vasthouden dat ik vorig jaar als wisseltrofee voor politieke welsprekendheid heb gekregen...
Onderweg naar huis hoor ik op de radio dat er mensen zijn die moeten lenen om de eigen bijdrage voor de thuiszorg te kunnen betalen; juist voor deze mensen, zoals veel ouderen en chronisch zieken, bevat het ChristenUnie-plan goed nieuws: wij stellen o.a. voor om de eigen bijdrage voor hen te halveren. Wat zou het goed zijn als zo'n voorstel brede steun in de Kamer kreeg en door het kabinet zou worden overgenomen!

Labels
André Rouvoet

« Terug

Reacties op 'Hervormd Lagerhuis'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.