Barend & Van Dorp

donderdag 30 september 2004 00:00

’s Morgens wil ik het eigenlijk even wat rustiger aan doen, maar al bijtijds belt Nico: ‘Barend & Van Dorp’ willen me vanavond hebben; onze zelfstandige en onafhankelijke positie in het APB-debat is hen niet ontgaan!

’s Morgens wil ik het eigenlijk even wat rustiger aan doen, maar al bijtijds belt Nico: ‘Barend & Van Dorp’ willen me vanavond hebben; onze zelfstandige en onafhankelijke positie in het APB-debat is hen niet ontgaan!
Half twaalf ben ik op de fractie. Veel positieve reacties op het debat, zowel van collega’s en medewerkers als (via de mail) van anderen. Als ik hoor dat er in het debat van vanmorgen over het initiatief-Dubbelboer/Duyvendak inzake verlenging van de Tijdelijke Referendumwet, waaraan Arie helaas niet kon meedoen, is gespeculeerd over een mogelijke vóórstem van de ChristenUnie, besluit ik na overleg om daar vanmiddag, als het debat verder gaat, maar iets over te zeggen. Eerst heb ik een debat over het rapport van de commissie-Mosterd, over de extra zorgmiljarden. Op verzoek van de Voorzitter neem ik het voorzitterschap over na zelf mijn bijdrage te hebben geleverd.
Dan geef ik een kort statement af over de Tijdelijke Referendumwet: ‘deze wet had er op deze manier (zonder wijziging van de Grondwet) helemaal niet mogen komen en moet dus zeker niet verlengd worden’. Daar doen Dubbelboers verwijzingen naar opmerkingen die Gert Schutte ooit heeft gemaakt over een zekere ruimte voor raadplegende referenda niets aan af! (Toevallig heb ik Gert vlak voor dit debat gesproken: hij was in de Kamer voor een ander debat.)
Na nog een korte videoquote voor een bekende jubilaris te hebben afgegeven, eet ik met Nico in het Kamerrestaurant. Daarna naar Hilversum voor ‘Barend & Van Dorp’. Aardige uitzending, met een fascinerend gesprek met Jessica Durlacher over haar nieuwe boek ‘Emoticon’. Ik krijg veel ruimte om m’n verhaal te houden. De stelling gaat ook over de ChristenUnie. 65% van de (1200) reacties is het eens met de stelling: “Ik heb de laatste keer CDA gestemd, maar stem volgende keer op de ChristenUnie van André Rouvoet”. Voor wat het waard is, maar wel grappig. Ik reken snel om dat dat 30 zetels erbij zijn… Leuk moment is als Henk van Dorp zich vergist en, nadat ik eerder heb uitgelegd waarom ik a.s. zaterdag niet ga demonstreren, afrondt met de woorden: “tot zaterdag, op het Malieveld”. Een inkopper: de demonstratie is op het Museumplein in Amsterdam…, dus ik waarschuw Henk dat hij niet de verkeerde trein moet nemen. Henk neemt het sportief op.
Labels
André Rouvoet

« Terug

Reacties op 'Barend & Van Dorp'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.