week 37 - 2004

zaterdag 11 september 2004 21:39

Ik kijk terug op een heftige week. Van deze week werden vier dagen van ’s-morgens vroeg tot ’s-avonds laat besteed aan de openbare verhoren van de tijdelijke commissie infrastructuur- projecten (TCI). Overdag de verhoren (van 09.15 tot ca. 18.00 uur). En ’s-avonds in alle stilte de voorbereidingen op mijn werkkamer in den Haag. Het is zwaar, maar ik geniet er wel van. Dit is een onderdeel van het werk van een parlementariër dat ik niet graag had willen missen. Ik had in de afgelopen week het genoegen om 6 verhoren af te nemen. De verhoren van PvdA-kamerlid van Heemst en oud-premier Kok waren het meest opzienbarend. Dergelijke verhoren vragen om een goede voorbereiding (wat wil je weten, hoe bouw je het verhoor op, welke houding is gepast enz) en concentratie. Er staat veel druk op het werk, maar dat heeft ook wel iets.

week 37

Ik kijk terug op een heftige week. Van deze week werden vier dagen van ’s-morgens vroeg tot ’s-avonds laat besteed aan de openbare verhoren van de tijdelijke commissie infrastructuur- projecten (TCI). Overdag de verhoren (van 09.15 tot ca. 18.00 uur). En ’s-avonds in alle stilte de voorbereidingen op mijn werkkamer in den Haag. Het is zwaar, maar ik geniet er wel van. Dit is een onderdeel van het werk van een parlementariër dat ik niet graag had willen missen. Ik had in de afgelopen week het genoegen om 6 verhoren af te nemen. De verhoren van PvdA-kamerlid van Heemst en oud-premier Kok waren het meest opzienbarend. Dergelijke verhoren vragen om een goede voorbereiding (wat wil je weten, hoe bouw je het verhoor op, welke houding is gepast enz) en concentratie. Er staat veel druk op het werk, maar dat heeft ook wel iets. Deze week ben ik twee nachten in den Haag overgebleven. Het is niet anders. Voor het gezin is het wat minder. Dat hoop ik t.z.t. wel weer in te halen. Ze volgen me overigens via de beeldbuis. Het zal weinig voorkomen dat een echtgenote via de televisie kan zien dat haar man aan het werk is. Daarna gaat de televisie weer netjes uit. Voor een deel zijn dit soort verhoren voor leken niet echt te volgen. Laat ik het niet te snel zeggen. Afgelopen dinsdag heb ik nog op een Seniorendag gesproken over de wet maatschappelijke ontwikkeling (WMO). Veel van de daar aanwezige ouderen volgden overdag de verhoren. De NOS doet hen een plezier met de uitzendingen. Wanneer komt mevrouw Netelenbos, werd me nog gevraagd. Volgende week donderdag, was mijn reactie. Blijf het volgen!
 
Veel van het overige Kamerwerk ontgaat me. Ik weet dat Tineke voor mij een debat over de publieke omroep heeft overgenomen en André over het initiatiefwetsontwerp van Femke Halsema. Mijn werk levert hen dus nu wat extra werk op. Gelukkig kan ik het voor hen wel zo veel mogelijk beperken. Ik ben al vanaf november met de TCI bezig en tot nu toe heb ik al het andere werk er ‘gewoon’ naast gedaan. Volgende week dinsdag zal ik overigens nog wel het debat over de ambtenarenbeloning op OCenW doen. Ontluisterend vond ik het rekenkamerrapport. Dat geldt ook voor de reactie van de SG van het ministerie in Met het Oog op Morgen. Hij zou gewoon doorgaan omdat de markt dat nu eenmaal met zich mee bracht. ’s-Middags had Maria van der Hoeven nog met enige stemverheffing uitgesproken dat het nu afgelopen moest zijn. Wie is er de baas op het ministerie van OCenW? Die vraag wil ik in het debat graag beantwoord hebben. Deze week is onze actie voor het noorden officieel gestart. Surf naar de website www.steunaanhetnoorden.nl en zet een handtekening. Leuk dat CdK Hans Alderts al eerste zijn handtekening wilde zetten.
Labels
Arie Slob

« Terug

Reacties op 'week 37 - 2004'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.