week 38 - 2004

zaterdag 18 september 2004 17:35

Meest opmerkelijke nieuws deze week was het uitlekken van de complete begroting voor 2005. RTL-4 had de primeur. Frits Wester en zijn collega’s hebben goede ingangen, zo blijkt wel weer. Ik zou me overigens wel zorgen maken als een complete redactie spontaan verschijnselen van geheugenverlies vertoont. Frans Weisglas meldt woensdagavond in het programma ‘Met het oog op morgen’ dat het lek niet bij de Tweede Kamer kan zitten. Alleen de fractievoorzitters en hij zouden de begroting hebben. Frans, Frans. Na zoveel jaren ervaring moet je toch weten dat in fracties begrotingen besproken worden en dat ze echt niet allemaal gebruik maken van het ene exemplaar van de fractievoorzitter. Kopieermachines genoeg in het Tweede Kamergebouw. Voor alle duidelijkheid: ik weet niet of het lek in de Tweede Kamer zit, maar ik sluit het ook niet uit.

Week 38
 
Het begint haast te wennen om als lid van een kleine fractie bijna de hele week met maar één onderwerp bezig te zijn. Na een heerlijke zondag met de voor mij vertrouwde en zeer gewaardeerde ingrediënten staat de wekker die avond op 05.40 uur. Ik moet op tijd in den Haag zijn. Een week eerder ging het ook al bijna fout. Uiteindelijk wist ik via Amsterdam de residentiestad te bereiken. Leve de NS.
 
Verhoren, verhoren, verhoren. Dat is deze week mijn agenda. Het is zowel mentaal als fysiek zwaar werk. Maar wel boeiend om te mogen doen. Deze week vielen vooral de verhoren met de oud-ministers Maij-Weggen, Jorritsma en Netelenbos op. Zeer opmerkelijk hoe de pers op laatst genoemde oud- minister heeft gereageerd. De aanloop naar het verhoor met haar (zoals dat in de media is gebeurd) zou een mooie afstudeeropdracht zijn voor een student journalistiek en/of communicatie. Ook het verhoor met haar (dat uiteindelijk meer dan 4 uur duurde) zou een analyse meer dan waard zijn. Het was taai, maar wel waardig. Na deze week mogen we aan de slag met ons eindrapport. Eigenlijk begint het nu pas echt. Dat zal nog een zware kluif worden. Ik heb er vertrouwen in dat we met een goed rapport zullen komen.
 
Deze week heb ik dinsdag nog het debat met minister van der Hoeven gedaan over de ambtenaren die zichzelf zo bevoordeelde. Een pittig debat waar zwaar geschut werd gebruikt. Minister van der Hoeven kan zich niet veel meer permitteren. Meest opmerkelijke nieuws deze week was het uitlekken van de complete begroting voor 2005. RTL-4 had de primeur. Frits Wester en zijn collega’s hebben goede ingangen, zo blijkt wel weer. Ik zou me overigens wel zorgen maken als een complete redactie spontaan verschijnselen van geheugenverlies vertoont. Frans Weisglas meldt woensdagavond in het programma ‘Met het oog op morgen’ dat het lek niet bij de Tweede Kamer kan zitten. Alleen de fractievoorzitters en hij zouden de begroting hebben. Frans, Frans. Na zoveel jaren ervaring moet je toch weten dat in fracties begrotingen besproken worden en dat ze echt niet allemaal gebruik maken van het ene exemplaar van de fractievoorzitter. Kopieermachines genoeg in het Tweede Kamergebouw. Voor alle duidelijkheid: ik weet niet of het lek in de Tweede Kamer zit, maar ik sluit het ook niet uit. Het blijft natuurlijk vervelend. De Algemene Politieke Beschouwingen gaan overigens volgende week niet door vanwege de ziekenhuisopname van premier Balkenende. Vervelend voor de premier. Hij ligt in het ziekenhuis waar mijn oudste zus Corrie werkt. Met zijn verzorging zal het dan wel goed komen. Tenminste. Ik ben benieuwd of onze premier nu van nabij eens kan zien/ervaren wat de bezuinigingen in de zorg voor gevolgen hebben. Aanpassingen van de begroting op dit punt zullen we niet blokkeren. Balkenende heeft overigens problemen met zijn rechterbeen. En ik de laatste weken maar denken dat de rechterkant alleen bij de VVD een zwakke plek was! Mocht hij deze weblog lezen, dan wens ik hem van harte beterschap toe.
 
Zaterdagmorgen had ik nog het genoegen een uur op de radio (RTV Oost) te zijn. Ik mocht mijn muziekkeuze doorgeven en zo kon ik o.a. genieten van het (titel)nummer road to freedom van Chris de Burch zijn nieuwste cd. Ik ga vanavond met mijn echtgenote Marjette uit eten. Dat heeft ze wel verdiend na deze weken.
Labels
Arie Slob

« Terug

Reacties op 'week 38 - 2004'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.