Eerste Hulp bij Stemwijzeruitslag

eerste hulp bij stemwijzer
CU logo onder elkaar blauw
Door Webredactie op 15 maart 2017 12:34

Eerste Hulp bij Stemwijzeruitslag

Nietsvermoedend vulde je de Stemwijzer in. En toen kwam daar opeens ChristenUnie uit… Wat nu?!

Laat je ogen rustig uit tollen. Kalmeer je ademhaling. Als christenen zeggen we dan: er is hoop!

Punt is: blijkbaar zijn wij het behoorlijk eens en hebben we ongeveer hetzelfde plaatje voor ogen als we denken aan de toekomst van Nederland. Dat is hoopvol. Jij had niet verwacht op de ChristenUnie uit te komen, toch delen we een visie voor dit land.

We werken als ChristenUnie vaak samen met mensen uit heel andere achtergronden. Het gaat ons om de inhoud. Als je vergelijkbare idealen hebt, stap je over eventuele vooroordelen heen en help je dit land verder.

Straks na de verkiezingen moeten waarschijnlijk vier, vijf of zelfs zes partijen een coalitie vormen. Bij veel mogelijke samenstellingen zit de ChristenUnie. Onze volksvertegenwoordigers hebben veel invloed: één van hen bleek zelfs de meest effectieve van alle 150. En in de afgelopen vier jaar konden we heel veel concrete resultaten boeken. Klinkt goed? Kijk hier voor onze standpunten & kandidaten

Een stem op de ChristenUnie telt dus dubbel en dwars mee. Het is niet in alle gezelschappen even stoer om te zeggen dat je ChristenUnie stemt, maar hé, het is ook wel weer prettig eigenwijs.

Deel dit bericht

Labels:

Reacties

 1. H. NagelH. Nagel Schreef op 21 februari 2017 21:09:07

  Ik kwam op de ChristenUnie uit dat klopt, en ik dacht dat er hoop was, maar helaas toen ik ging kijken bij een aantal standpunten dat niet in de kieswijzer naar voren komt voel ik mij wel misleid. Op het gebied van pensioenen zegt dat u het systeem wilt hervormen, dat is makkelijk gezegd nadat u 4 jaar lang beleid heeft gesteund waardoor ik al ca 20% heb ingeleverd. Vervolgens wonen hier schrijft u dat er meer huurwoningen moeten komen voor mensen met een middeninkomen en u noemt daar huren tussen de € 710,- en € 1000,- voor mensen met een (ruim modaal) inkomen. In het zelfde stuk heeft u het over een woonquote voor huurders die is gestegen 36% (2015) en hoger in 2016. Dit betekent dat u er vanuit gaat dat een ruim modaal inkomen zich netto rond de € 2500, bevindt. Misschien zou u eens moeten kijken wat de netto inkomens van mensen tussen de € 30.000,- en € 40.000,- werkelijk is en als we dan spreken van een woonquote kom ik dichter bij de 50% dan bij de 30%. Het meest vreemde aan dit verhaal is dat deze ongelijkheid is ontstaan als gevolg van het door de ChristenUnie gesteunde beleid van de laatste 4 jaar. Waarom zou ik dan de ChristenUnie moeten vertrouwen als ze zelf al zeggen dat er een coalitie zou kunnen komen van 4 of 5 partijen. Dit betekend dan t.o.v het verkiezingsprogramma van de ChristenUnie wat ik omschrijf als 100% wijn er een drank uitkomt die voor 80% uit water en voor 20% ChristenUnie wijn bestaat. Dat lijkt mij niet te drinken

 2. DianaDiana Schreef op 23 februari 2017 22:31:23

  Inderdaad een verrassing, kan mij blijkbaar in veel standpunten vinden. Blijf het een groot punt vinden dat de hypotheekrente regeling verder wordt uitgekleed. Het is al erg versoberd en juist met grote uitgaven zoals een huis is zekerheid erg belangrijk! Een gemiste kans. Daarnaast zou CU vanuit duurzaamheid een interessante optie zijn maar dan vind ik het erg jammer dat de 21% belasting op vlees niet gesteund wordt door CU. Blijf toch een zwevende kiezer, vooral door de hypotheekrente aftrek.

 3. Wïm van der venWïm van der ven Schreef op 28 februari 2017 13:36:09

  Ik dacht dat ik een vaste d66 stemmer was . Totdat mijn zoon van 11 tegen mij zei papa waarom stem je eigenlijk geen Christenunie omdat hij wilde weten of het christenen unie was of Christenunie . En toen dacht ik ja wim waarom eigenlijk niet. Dus ik alsnog een stemwijzer gedaan en daar kwam achter de PvdA de Christenunie uit .dus Gert-Jan de 15e heb je mijn stem

 4. GerardusGerardus Schreef op 1 maart 2017 06:46:46

  Nou, ik ben niet zo erg geschrokken hoor. En ik vond overigens jullie toelichting vaak ook nog de beste en meest praktische. Maar mijn punt is: geloof en politiek moet je te allen tijde gescheiden houden. Er zijn genoeg landen waar je kunt zien hoeveel narigheid ervan komt als je Religie en Regeren door elkaar mixt. Jullie mission statement 'geef geloof een stem' is helder, maar mij dus een brug te ver. Jammer trouwens dat de stemwijzer geen vraag over scheiding van kerk en staat bevat.

 5. Dhr.A.noniemDhr.A.noniem Schreef op 3 maart 2017 09:48:37

  Ook bij mij, als atheïst, kwam, tegen alle verwachting in, de Christenunie naar voren, en weetje, ik ga het gewoon doen; jullie hebben mijn stem!

 6. Broertje van GerardusBroertje van Gerardus Schreef op 3 maart 2017 16:51:35

  Ik heb het niet zo op geloof, en geloof al helemaal niet in stemwijzers. Volg je verstand zou ik eerder zeggen, geloof ik. Overigens gelooft Gerardus dat A. Noniem eigenlijk de Blogredactie is. Kijk enig politiek cynisme is mij niet vreemd, maar dat geloof ik nou net weer niet. Enfin van dik hout zaagt men planken, zei de timmerman ;-)

 7. WilhelmusWilhelmus Schreef op 3 maart 2017 22:16:51

  Stemde altijd D66, maar voel weerzin tegen het "Voltooid Leven" verhaal van D66. Niet elke essentiële levensvraag hoeft toch door de overheid voor het individu opgelost te worden? Het is toch niet 'u vraagt, wij draaien' in zaken van leven en dood? Ik voel veel meer warmte in de benadering van de Christenunie voor 'Waardig Ouder Worden'.

 8. hallohallo Schreef op 6 maart 2017 08:49:10

  ook ik kwam uit op de CU wat ik niet zo erg vind maar de verbinding met de SGP vind ik niet zo fijn want die staan ver af van mijn kijk op het leven. dus eigenlijk is het zonde dat de CU het niet op eigen kracht doet.

 9. Jac Van de LaarJac Van de Laar Schreef op 15 maart 2017 00:27:50

  Tot vanavond twijfelde ik over de keuze. Echter in het debat op TV vond ik dat u overtuigend en goed onderbouwd uw visie presenteerde. Uw argumenten spraken me zeer aan. Mijn stem heeft u!

 10. René JongbloedRené Jongbloed Schreef op 15 maart 2017 12:50:17

  Jullie zijn top!! Succes bij alle moeilijke beslissingen! Mooie eindronde gisteren, JEZUS is het antwoord voor Nederland. Het leven verkondigen in plaats van de dood! De dood neemt alleen maar geeft niets. Liefde in plaats van angst verkondigen. Goed bezig! Zegen!

 11. NijnNijn Schreef op 15 maart 2017 19:31:21

  Voor t eerst op jullie gestemd omdat op de belangrijkste punten voor mij jullie t beste scoorden (natuur, vluchtelingen en defensie)

Plaats een reactie