Kuiper: “Gouden Schaats voor vrijwilligerswerk Present”

DSC02658maandag 14 februari 2011 12:27

Eerste Kamerlijsttrekker Roel Kuiper stond afgelopen zaterdag op de ijzers in Deventer tijdens een campagnemiddag op het ijs. Hij reikte op ijsbaan De Scheg de ‘Gouden Schaats’ uit aan stichting Present. Directeur Tiemen Zeldenrust nam de prijs in ontvangst in aanwezigheid van de Deventer burgemeester Andries Heidema.

Kuiper: “Met deze prijsuitreiking willen we aandacht vragen voor het fantastische werk dat Present doet. Het idee dat mensen zich vrijwillig inzetten om elkaar te helpen ondersteunt de ChristenUnie van harte. Wij staan voor een samenleving die niet kil is maar krachtig! Stichting Present is een goed voorbeeld van hoe het ook kan. Wat Present in de praktijk doet, dat draagt de ChristenUnie in de politiek uit.”

Tiemen Zeldenrust: “Juist in deze tijden van bezuiniging op de zorg en een terugtrekkende overheid is het belangrijk dat de overheid initiatieven steunt die burgers willen faciliteren om naar elkaar om te zien. Het getuigt van volkomen visieloosheid als overheden ook hierop willen bezuinigen. De kracht van de ChristenUnie is om mensen te stimuleren en bij elkaar brengen en het vervolgens aan deze burgers overlaten. We merken Inmiddels is er voor Present onder vele andere partijen ook draagvlak ontstaan."

Ter gelegenheid van het vijfjarig jubileum van Present Nederland overhandigde Zeldenrust hun jubileumboek aan Roel Kuiper. Bij de totstandkoming ervan is Roel Kuiper actief betrokken geweest. Kenmerkende christelijk-sociale uitgangspunten zoals de rol van sociale verbanden, de bereidheid van mensen om naar anderen om te zien en 'moreel kapitaal' hebben dan ook in deze visie een prominente plek gekregen. Visiedocument is hier te downloaden.  

De uitreiking vond plaats tijdens een campagneactiviteit afgelopen zaterdag. De ChristenUnie organiseerde in het kader van de Provinciale Statenverkiezingen een schaatsevenement in Deventer met schaatsclinics van Marnix ten Kortenaar, koek en zopie en de prijsuitreiking.

« Terug

Archief > 2011 > februari