'Weer treinen naar Stadskanaal'

treinstation Stadskanaalvrijdag 18 februari 2011 17:50

"Stadskanaal verdient een treinverbinding", dat zei Tweede Kamerlid Arie Slob tijdens zijn werkbezoek aan de provincie Groningen vandaag. Samen met lijsttrekker Henk Staghouwer en statenlid Stieneke van der Graaf onthulde hij alvast een dienstregelingbord met de nieuwe vertrektijden op station Zuidbroek. Staghouwer: "Ook in onze krimpregio zijn goede kansen voor het OV. We moeten wel durven investeren en dit slim doen. Helaas wil het nieuwe kabinet vooral botweg bezuinigen op het OV."

Over enkele maanden zullen er vanaf Groningen via Zuidbroek weer treinen gaan rijden naar Veendam. Wat betreft de ChristenUnie wordt deze lijn verder doorgetrokken naar Stadskanaal. Slob: "De rails ligt er al, dus het is snel te realiseren!" Nu wordt deze lijn alleen gebruikt voor een museumtrein.

Dankzij de ChristenUnie zijn er de vorige kabinetsperiode tientallen miljoenen van het Rijk beschikbaar gekomen voor het opwaarderen van regionale spoorlijnen. Slob: "Ik roep minister Schultz op hiermee door te gaan. Het regionale spoor groeit als kool en met relatief kleine investeringen kan een grote kwaliteitssprong worden gemaakt".

Arie Slob bezocht Groningen in het kader van de campagne voor de Statenverkiezingen. Op station Zuidbroek pleitte hij ook voor het snel opwaarderen van de spoorlijn naar Leer. "Het vorige kabinet heeft tientallen miljoenen beschikbaar gesteld voor nieuwe en betere verbindingen over de grens vanuit Limburg. Prima, maar in het Groningse spoor richting Duitsland moet ook worden geïnvesteerd zodat deze sneller wordt."

« Terug

Reacties op ''Weer treinen naar Stadskanaal''

Gerritsen, N.E. (Ninotska) [86203]
Geplaatst op: 20-02-2011 15:09
Een leuk en gezellig plan!!

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2011 > februari