Rouvoet: ‘Morele verlegenheid bij CDA’

Rouvoet_-_foto_Marie_Cecile_Thijsvrijdag 25 februari 2011 14:52

CDA-topman Elco Brinkman deed CDA-kiezers een dringende verzoek op 2 maart bij de provinciale verkiezingen niet over te stappen naar de ChristenUnie, omdat het CDA dan te weinig zetels in de Eerste Kamer krijgt. Dat valt niet in goede aarde bij de ChristenUnie. “Het CDA zit onterecht in een slachtofferrol. Zo erg is het nog niet. En daarbij moet een partij de verkiezingen ingaan op basis van haar partijprogramma”, zegt André Rouvoet hierop tegenover Katholiek Nieuwsblad.

Verder vindt Rouvoet het “onbegrijpelijk” dat het CDA punten als het terugdraaien van het kindgebonden budget, bezuinigingen op het passend onderwijs en verschraling van de medische ethiek heeft toegelaten en hierover geen afspraken heeft gemaakt in het regeerakkoord met de VVD. “Ik verwijt het CDA nalatigheid om zijn stem te verheffen tegen paarsplus-neigingen. Ik zie bij het CDA grote morele verlegenheid.”

Rouvoet denkt dat oprecht gelovig katholieken zich niet meer thuis voelen bij het CDA. “Ik ken geen enkele katholiek wiens hart sneller gaat kloppen bij het zien van dit regeerakkoord.” Voor deze kiezers is de PVV “geen alternatief”: “Die voelen zich misschien aangetrokken door het sentiment, maar hebben dan geen één letter van hun partijprogramma gelezen”.

Dat het zo slecht gaat met het CDA, en dus de christelijke politiek, doet Rouvoet pijn. “Dit is echt geen leedvermaak.”

Ondanks de oproep van Brinkman hoopt de leider van de ChristenUnie op veel stemmen van oud-CDA-kiezers. “Niet om dit kabinet een pootje te lichten. In de Eerste Kamer willen we onze sleutelpositie behouden om het rechts liberale beleid bij te stellen en het meer christelijk sociaal te maken. Iets wat het CDA nu nalaat.”

(Katholiek Nieuwsblad, 25-2-2011)

« Terug

Reacties op 'Rouvoet: ‘Morele verlegenheid bij CDA’'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2011 > februari