Berichten geschreven door Stieneke van der Graaf

 1. Stieneke van der Graaf 2018 - Foto: Anne Paul Roukema
  stienekevandergraaf2018
  Door Stieneke van der Graaf op 19 mei 2022

  'Eerlijk zijn doe je niet omdat de wet dat voorschrijft' (bijdrage aan debat over sms-berichten minister-president)

  We voeren vandaag in de Tweede Kamer een debat over sms-berichten van de minister-president op een moment waarin de wereld in brand staat. Er is oorlog in Oekraïne, honger in de Hoorn van Afrika en in ons land maken steeds meer mensen zich zorgen over de zekerheid van hun bestaan. Maar toch is het belangrijk dat we hier vandaag staan, omdat het gaat over het controleren van de regering en dat is essentieel in een democratie. Het vertrouwen in de overheid en in de politiek staat onder druk.

  Lees meer over "'Eerlijk zijn doe je niet omdat de wet dat voorschrijft' (bijdrage aan debat over sms-berichten minister-president)"
 2. Beediging_Stieneke 2.jpg
  stienekevandergraaf2018
  Door Stieneke van der Graaf op 18 januari 2022

  Weer aan de slag

  Vanaf vandaag mag ik opnieuw de eervolle taak van volksvertegenwoordiger vervullen in ons Parlement. Na ruim 9 maanden keer ik terug in de Tweede Kamer en mag ik in dit ambt verdergaan met het streven naar recht en gerechtigheid. Ik ervaar het als een groot voorrecht en ben dankbaar dat ik de mensen die mij hun stem en vertrouwen hebben gegeven alsnog mag vertegenwoordigen. Bedankt voor de vele lieve berichten die ik in de afgelopen maanden van jullie mocht ontvangen.

  Lees meer over "Weer aan de slag"
 3. Nederlandse wijk.jpg
  stienekevandergraaf2018
  Door Stieneke van der Graaf op 13 maart 2021

  Van Groningen tot Goes: ChristenUnie kiest voor jouw regio

  Vandaag presenteer ik namens de ChristenUnie ons plan voor de regio. Graag vertel ik je waarom ik de ChristenUnie dit zo belangrijk vindt.

  Nederland is ontzettend mooi en ook ontzettend verschillend. Dat maakt ons land bijzonder. De Friese taal, de Zeeuwse kusten of het Naoberschap in het Oosten. Elke regio heeft zijn eigen verhaal en zijn eigen manier van leven. Daarin ervaar ik de schoonheid en de kracht van de regio.

   

  Lees meer over "Van Groningen tot Goes: ChristenUnie kiest voor jouw regio"
 4. Verbrand kruis.jpg
  stienekevandergraaf2018
  Door Stieneke van der Graaf op 8 maart 2021

  Zorg voor doelgerichte hulp voor vervolgde christelijke vrouwen

  Nederland moet wereldwijd opkomen voor mannen en vrouwen die lijden vanwege hun geloof. Vrouwen en meisjes zijn daarbij extra kwetsbaar, zo blijkt uit onderzoek van Open Doors. Ze worden bijvoorbeeld gedwongen te trouwen en zich te bekeren, of zijn slachtoffers van mensenhandel en seksueel geweld. Dan denk ik bijvoorbeeld aan de regelmatige ontvoeringen van vooral christelijke meisjes door Boko Haram of de Fulani-strijders. Dat is verschrikkelijk. Vaak is de vervolging bovendien heel onzichtbaar, wat de pandemie nog eens verergert. Door de crisis raakt bijvoorbeeld familie verder uit beeld of komen vrouwen nog minder op straat.

  Lees meer over "Zorg voor doelgerichte hulp voor vervolgde christelijke vrouwen"
 5. Coronatijd 3.jpg
  stienekevandergraaf2018
  Door Stieneke van der Graaf op 19 februari 2021

  Bijdrage aan debat over de avondklokspoedwet

  Het besluit om te komen tot de invoering van de avondklok was echt wel een lastig besluit, ook voor ons in de Kamer, want bij de coronawet werd het uit de juridische gereedschapskist halen van deze nieuwe maatregel niet voorzien.

  Lees meer over "Bijdrage aan debat over de avondklokspoedwet"
 6. guillaume-de-germain-fgmLRBlUIpc-unsplash.jpg
  stienekevandergraaf2018
  Door Stieneke van der Graaf op 8 februari 2021

  Reactie op rapport over interlandelijke adoptie

  Vandaag kwam de Commissie Joustra met haar onderzoeksrapport naar buiten over misstanden die zijn geconstateerd bij interlandelijke adoptie en de rol en verantwoordelijkheid van de Nederlandse overheid daarbij.

  Bij het lezen van het rapport gaan mijn gedachten in de eerste plaats naar de kinderen die hierbij betrokken zijn, hun biologische ouders en hun adoptieouders. Bij hen maakt dit indringende rapport heel veel los.

  Lees meer over "Reactie op rapport over interlandelijke adoptie"
 7. Rechter
  stienekevandergraaf2018
  Door Stieneke van der Graaf op 22 januari 2021

  Geef iedereen kans op een advocaat

  Machteloos voel je je. De belastingdienst zet je toeslag stop en je weet niet wat je daar tegen kunt doen. Geld om een advocaat in te huren heb je niet. Op een sociaal advocaat, die je helpt tegen een lager tarief, heb je geen recht. De overheid vindt namelijk dat je dit probleem zelf moet oplossen. Je kunt geen kant meer op. 

  Lees meer over "Geef iedereen kans op een advocaat"
 8. Partydrugs
  stienekevandergraaf2018
  Door Stieneke van der Graaf op 18 december 2020

  Naar een drugsvrije samenleving

  Ik val even stil. Geraakt door de verhalen van zes mensen met een verleden als drugsgebruiker. Een paar weken geleden sprak ik hen bij verslavingszorginstelling ‘De Hoop’. De openheid waarmee ze vertellen over die moeilijke periode in hun leven, waarin ze afhankelijk waren. Hoe hun gebruik alles beheerste, hoe ze alles verloren, en waar ze nu staan in het leven. Met deze mensen wil ik nadenken over voorstellen voor een nieuw drugsbeleid. Zij kennen die wereld van binnenuit. Zij gebruikten. 

  Lees meer over "Naar een drugsvrije samenleving"
 9. Joint roken.jpg
  stienekevandergraaf2018
  Door Stieneke van der Graaf op 18 december 2020

  ChristenUnie wil radicaal andere koers in drugsbeleid

  De ChristenUnie presenteert vandaag een actieplan richting een drugsvrije samenleving. Volgens de partij is het tijd om de bijl te zetten in de ‘ontastbare status van drugs in onze samenleving’. In het plan staan 34 voorstellen die het gebruik van drugs en daarmee gepaarde criminaliteit willen terugdringen, met een drugsvrije samenleving als stip op de horizon. Zo wil de ChristenUnie onder meer het preventieakkoord uitbreiden met een paragaaf over drugs, een Nationaal Rapporteur Verslavingen instellen en een gerichte publiekscampagne tegen het gebruik van drugs starten.

  Lees meer over "ChristenUnie wil radicaal andere koers in drugsbeleid"
 10. Redlight Amsterdam.jpg
  stienekevandergraaf2018
  Door Stieneke van der Graaf op 10 december 2020

  Eindelijk steun voor mensen in de prostitutie

  In deze coronacrisis hebben mensen in de prostitutie het zwaar te verduren. Ze zijn vrijwel onzichtbaar, maar veel van deze vrouwen en mannen bevinden zich in schrijnende situaties. Ze hebben weinig tot geen inkomsten. Vaak vallen ze buiten de bestaande steunmaatregelen, waardoor ze soms niet eens genoeg geld hebben voor eten voor zichzelf of voor hun kinderen. Hulporganisaties steunden hen met voedselpakketten. 

  Lees meer over "Eindelijk steun voor mensen in de prostitutie"