ChristenUnie: help de thuiszittende leraren aan werk

2012-Joël-Voordewind-AP-Roukema_610-3442donderdag 06 december 2012 12:33

De ChristenUnie dient tijdens de begrotingsbehandeling een amendement in waarmee 10 miljoen euro geïnvesteerd wordt in een overbruggingsregeling voor afgestudeerde leerkrachten basisonderwijs die nu werkloos thuis zitten. Tweede Kamerlid Joel Voordewind: ,, Ik vind het onbegrijpelijk dat minister Bussemaker geen extra geld wilt uittrekken, terwijl uit onderzoek van het Participatiefonds blijkt dat er al in 2016 een nijpend tekort gaat ontstaan. Met het geld dat we nu uitgeven aan uitkeringen en een klein beetje extra kunnen we het komend tekort tegengaan.”

Vanaf 2015 zal het onderwijs door vergrijzing te kampen hebben met een tekort aan leerkrachten, op dit moment zijn veel jonge docenten nog werkloos. Het is belangrijk om deze jonge talenten voor het onderwijs te behouden. Ook wil de ChristenUnie de druk op de klas, docenten en leerlingen verminderen. Er komt meer personeel beschikbaar om bijvoorbeeld de gevolgen van grotere klassen of meer zorgleerlingen op te vangen.
De ChristenUnie zoekt de dekking in het profileringsfonds. Hierbij gaat het om het budget dat bedoeld was voor studenten met een handicap of een deeltijdstudie. Zij kregen compensatie voor de langstudeerdersmaatregel. Nu deze is afgeschaft, is ook de compensatie niet meer nodig.

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie: help de thuiszittende leraren aan werk'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2012 > december