Korting praktijkonderwijs gaat deels niet door

schooldinsdag 18 december 2012 17:06

De geplande bezuiniging van 50 miljoen euro in het leerwegondersteunend en praktijkonderwijs vanaf 2016 wordt geheel of grotendeels teruggedraaid. Volgende week dinsdag zal de Tweede Kamer een motie aannemen met deze strekking die is ingediend door ChristenUnie-Kamerlid Voordewind. Woensdag werd bekend dat PvdA-Kamerlid Ypma de uitspraak mede ondertekent en daarmee is een Kamermeerderheid verzekerd.

Ook de fracties van SP en CDA hebben ook grote moeite met de geplande bezuiniging, zo bleek eerder deze week tijdens de behandeling van de onderwijs­begroting 2013.

In het regeerakkoord tussen de fracties van VVD en PvdA is afgesproken dat er in 2015 
15 miljoen wordt bezuinigd op het leerwegondersteund onderwijs (lwoo) en het praktijkonderwijs. Vanaf 2016 wordt de bezuiniging opgeschroefd naar 
50 miljoen euro structureel. Dat is 10 procent van het totale budget voor deze onderwijssoorten.

De oppositiepartijen in de Tweede Kamer zouden het liefst zien dat de gehele bezuiniging ongedaan wordt gemaakt, maar daar voelen de regeringspartijen niet voor. De opdracht aan de regering is om deze korting „zo veel mogelijk” te vinden via bezuinigingen op bureaucratie en management waardoor de klas „zo veel mogelijk wordt ontzien.”

Bron: www.refdag.nl

« Terug

Reacties op 'Korting praktijkonderwijs gaat deels niet door'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2012 > december