ChristenUnie: aanbestedingswet biedt eerlijke kans voor MKB

woningbouwdinsdag 30 oktober 2012 16:18

De ChristenUnie is blij dat de nieuwe Aanbestedingswet is aangenomen in de Eerste Kamer. Carola Schouten (Tweede Kamerlid ChristenUnie): “Na een proces van vele jaren is de Aanbestedingswet eindelijk vernieuwd. De nieuwe wet biedt een veel eerlijker kans voor het MKB om mee te doen aan overheidsopdrachten. We moeten alles op alles zetten om de wet per 1 januari 2013 van kracht te laten worden.”

De ChristenUnie pleit al lange tijd voor meer mogelijkheden voor het MKB om mee te doen aan overheidsaanbestedingen: minder papierwerk, minder clustering van opdrachten en geen onnodig zware gunningseisen. Op initiatief van de ChristenUnie is de nieuwe Aanbestedingswet op deze onderwerpen gewijzigd. In het voorjaar nam de Tweede Kamer het amendement Schouten/Ziengs aan, waardoor de Gids Proportionaliteit wettelijk werd verankerd. Hierdoor kunnen aan MKB-ers geen onredelijke gunningseisen worden gesteld, zoals omzeteisen van 700 procent of zware eisen aan ervaring met eerdere projecten.

In de Eerste Kamer kreeg Kamerlid Peter Ester (ChristenUnie) de toezegging dat in de evaluatie over 2 jaar in het bijzonder wordt gekeken of de wet MKB-vriendelijk genoeg is en meewerkt aan verduurzaming en innovatie.


« Terug

Archief > 2012 > oktober