5 redenen om ChristenUnie te stemmen

banner 5
CU logo onder elkaar blauw
Door Webredactie op 15 maart 2017 om 12:45

5 redenen om ChristenUnie te stemmen

Op 15 maart is de keuze aan u: wie mag uw stem in de Tweede Kamer vertegenwoordigen? Wie vertrouwt u om namens u te spreken in de politiek, om vanuit uw overtuiging Nederland te veranderen.

Wij vragen uw vertrouwen voor de ChristenUnie. Daar hebben we vijf redenen voor:

 • De ChristenUnie staat voor een hoopvolle toekomst voor onze (klein)kinderen, door te investeren in gezinnen, onderwijs en zorg. In de stad én in de regio.

 • De ChristenUnie maakt zich sterk voor een samenleving waarin ieder leven meetelt. Vanaf het allereerste begin tot allerlaatste eind.
  Daarom investeren we bijvoorbeeld in zorg voor het ongeboren leven, ouderen, gehandicapten, chronisch zieken of mensen met Downsyndroom.

 • De ChristenUnie gaat voor een samenleving waarin mensen de vrijheid hebben om vanuit hun geloof te leven.
  Zodat mensen zich vanuit hun diepste overtuigingen kunnen inzetten voor hun werk, buurt of school. Dus staan we pal voor het bijzonder onderwijs.

 • De ChristenUnie wil een gezonde schepping. De overheid moet samen met ondernemers en burgers werken aan een duurzame toekomst voor onze kinderen.
  Zo willen we in één generatie naar een schone energievoorziening.

 • De ChristenUnie wil dat mensen waardig ouder kunnen worden. We zijn tegen de plannen voor ‘voltooid leven’. We geloven in de kracht van goede zorg en aandacht voor ouderen in een samenleving die ouderdom steeds minder waardeert.

Een stem op de ChristenUnie is een stem voor een onderscheidend, hoopvol realistisch en voluit christelijk geluid. We zijn een partij van christenen voor iedereen.

Ook de afgelopen jaren mocht de ChristenUnie verschil maken op belangrijke thema’s. Klik hier om die resultaten te bekijken.

Ons verkiezingsprogramma is uitvoerig gekeurd door verschillende maatschappelijke organisaties. Lees hier wat ze van ons verkiezingsprogramma vonden.

We krijgen regelmatig dezelfde vragen over de ChristenUnie en de aankomende verkiezingen. We hebben schrijver en ChristenUnie-stemmer Reinier Sonneveld gevraagd wat hij zou antwoorden op de volgende vragen:

 1. Waarin verschilt de ChristenUnie nu van de SGP en het CDA?
 2. Gaat de ChristenUnie niet in tegen de scheiding van kerk en staat?
 3. De Bijbel is toch geen politiek handboek?
 4. Is de ChristenUnie niet te klein om een verschil te maken?
 5. Kan ik niet beter strategisch gaan stemmen?

Labels: