ChristenUnie lokt jongeren met rapnummer

12-10-2006 07:12 12-10-2006 07:12

AMERSFOORT - Met een verwijzing naar lijsttrekker André Rouvoet lanceert de ChristenUnie binnenkort de jongerencampagne Stem Rou. Een rapnummer maakt er deel van uit.

De jongerencampagne van de ChristenUnie, gericht op de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november, is bedacht door Arie Boomsma (32) samen met een aantal creatieve vrienden. De domineeszoon, oud-Yorinomroeper en boekenschrijver (De Bijbel, wat vind jij?) presenteerde dit jaar onder andere het EO-programma Een betere buurt en leidde een debat op de EO-jongerendag.

De samenwerking tussen Boomsma en de ChristenUnie kreeg dinsdagavond ook aandacht in het tv-programma RTL Boulevard. De tv-rubriek bracht ook alvast een stukje rap ten gehore, geschreven door de artiest Rivelino. ,,Een christen-rapper'', benadrukt ChristenUnie-woordvoerder Shahied Badoella.

Jongeren kunnen via de website www.stemrou.nl straks de hele rap downloaden, een informatieve videoclip bekijken en e-cards versturen. De website toont een door een windtunnel lopende Rouvoet. Tegelijk richt de rapper met zijn muziek zich 'tot alle jonge mensen van Nederland'. 'Stem Rouvoet, stemrou!', is te horen.

Badoella heeft alle vertrouwen in de bedenkers van de campagne. ,,Boomsma weet heel goed hoe jonge doelgroepen te bereiken'', aldus de CU-woordvoerder. ,,Rap is een middel om de boodschap over te brengen.''

De slogan van de campagne is gebaseerd op de afkorting van de ChristenUnie: CU. Ze luidt: '22 november, CU@de stembus!'. In het Engels uitgesproken ('See you at de stembus') wil dit zeggen: we zien je bij de stembus.

Arie Boomsma legt op zijn website uit het belangrijk te vinden dat de ChristenUnie breed vertegenwoordigd is in de Tweede Kamer. ,,Nauko Leong, mijn creatieve partner in dit project, en ik realiseren deze campagne. Dat is wat wij doen, maar we hopen dat jongeren door heel Nederland ook actie gaan ondernemen om de ChristenUnie een breder draagvlak te geven.'' De EO-presentator looft vooral de maatschappelijke betrokkenheid van de partij, en haar bereidheid ,,tot dialoog met alle bevolkingsgroepen''.

Bron: Nederlands Dagblad, van onze redactie binnenland

Zie ook:

« Terug

Nieuwsarchief > 2006

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari