Migrantenvoorgangers bezoeken ChristenUnie

IMG_0086woensdag 25 oktober 2006 12:35

Zo’n 12 migrantenvoorgangers uit Amsterdam bezochten dinsdag de Tweede Kamer fractie in Den Haag. Ze spraken hier met André Rouvoet en Joël Voordewind. De voorgangers gaven aan dat onder andere armoede onder gemeenteleden en hoge huurprijzen voor het kerkgebouw vaak problemen geeft. “Christenen willen graag geven van wat ze hebben, in Amsterdam Zuid-Oost kunnen kerkleden vaak zo weinig geven, dit zorgt voor frustraties” aldus één van de voorgangers.

André Rouvoet gaf in het gesprek aan dat christenmigranten een belangrijk onderdeel van de ChristenUnie vormen. Niet voor niets vertegenwoordigt Cynthia Ortega uit Aruba (nr. 5 van de kandidatenlijst) deze groep kiezers. Rouvoet: “We constateren dat veel christenmigranten nog niet goed weten wat de ChristenUnie voor hen kan betekenen. Er is voor migrantenvoorgangers een belangrijke taak weggelegd om migranten meer politiek bewust te maken.”

Volgens Joël Voordewind kiezen nog téveel mensen met hun portemonnee. “Begrijpelijk, vooral voor mensen met een kleine portemonnee. Toch kies je niet voor een deel van een verkiezingsprogramma maar voor het geheel. Het evangelie doortrekt alle gebieden van de politiek. Christelijke politiek heeft ook oog voor thema’s als milieu, gezinsbeleid, opkomen voor ongeboren leven, Israël, reïntegratie, drugsverslaafden en uitstapprogramma’s voor prostituees.” aldus Voordewind.

« Terug

Reacties op 'Migrantenvoorgangers bezoeken ChristenUnie'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2006 > oktober