Uit het hart: Joël Voordewind (nr. 4) over zijn campagne

IMG_0741maandag 09 oktober 2006 11:03

“De startbijeenkomst van WorldWideKidz vorige week in Rijswijk was een geweldige bijeenkomst. Er waren wel 400 kinderen!

Joël Voordewind, kandidaat-Kamerlid (nr. 4) van de ChristenUnie heeft vanochtend in Rijswijk 400 kinderen toegesproken over het belang van ontwikkelingssamenwerking. Het was een van de startbijeenkomsten van WorldWideKidz, een onderwijsproject van samenwerkende christelijke hulpverleningsorganisaties.

Joël nam daarbij een boek in ontvangst van Anne de Graaf over een kindsoldaat in Liberia. Het boek en de bijeenkomst stonden in het teken van de WWKidz-actie om kinderen op basisscholen meer bekend te maken met de leefomstandigheden van leeftijdsgenoten in Afrika. Joël vertelde zelf ook over zijn eigen ervaringen met straatkinderen in Afrika en Zuid-Amerika. Hij werkte onder meer als ontwikkelingswerker in Liberia.

Joël: “Het was een geweldige bijeenkomst. Ik steun het WWKidz-onderwijsproject, omdat ik het belangrijk vind dat kinderen op basisscholen al iets weten over ontwikkelingssamenwerking.” Hij is inmiddels met zijn dochtertje in het boek begonnen. “Al gaat het over een zwaar onderwerp, het komt met deze kindsoldaat gelukkig helemaal goed.”

Zie ook www.wwkidz.nl

« Terug

Reacties op 'Uit het hart: Joël Voordewind (nr. 4) over zijn campagne'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2006 > oktober