ChristenUnie-rap: Rivelino bemoeit zich met de campagne

donderdag 12 oktober 2006 21:26

Hiphop begint een populair speeltje onder politici te worden. Na D66 en CDA waagt nu ook de ChristenUnie zich aan een hiphopnummer ter promotie van de partij, maar de partij laat het daadwerkelijke muziek maken over aan een professional.

Begin dit jaar deed D66 in de aanloop naar de Amsterdamse gemeenteraadsverkiezingen al een poging rappend zijn punten over te brengen en vochten de Maastrichtse burgemeester Gerd Leers en minister Piet Hein Donner een ruzie over wietkwekers via hiphop-nummers uit. Deze uitstapjes konden bij serieuze muziekliefhebbers niet op veel waardering rekenen, iets waar de ChristenUnie lering uit heeft getrokken door lijsttrekker André Rouvoet verre van de microfoon te houden. Voor de campagne StemRou, een initiatief van tv-presentator Arie Boomsma om jongeren te interesseren voor de partij, is de Amsterdamse rapper/zanger Rivelino gevraagd. Boomsma vertelde 3VOOR12: "Rivelino en ik delen ons geloof in God. Als je rap gaat gebruiken om politiek onder de aandacht te brengen, is geloofwaardigheid belangrijk. Daarom wilde ik ook zeker geen rappende politici gebruiken. Maar hiphop en politiek gaan prima samen. Kijk maar naar Public Enemy en KRS-One."

Rivelino tegenover State: "Ik zat sowieso al met het idee in mijn hoofd om een nummer te maken over de Nederlandse politiek en toen Arie Boomsma mij benaderde met zijn idee voor het jongerenplatform, hebben we besloten er een gezamenlijk project van te maken." Op dit moment bestaat de website uit niet veel meer dan de mogelijkheid om je e-mailadres achter te laten en een snippet van het nummer Stem Rou te horen maar dat wordt weldra uitgebreid, belooft Rivelino. "We hebben net een videoclip opgenomen, die wordt op dit moment gemonteerd. Als die af is, dat zal in de loop van volgende week zijn, komt er een grote lancering." Zijn sympathie voor de partij was de belangrijkste motivatie om mee te werken aan het project, vertelt hij. Het is voor hem niet zomaar een klus-in-opdracht. "Nee, ik krijg er ook niks voor, ze vergoeden alleen mijn onkosten. Ik stem zelf ook ChristenUnie en sta volledig achter de partij, daarom heb ik dit nummer gemaakt. Het legt gewoon duidelijk uit waarom je op ze moet stemmen."

Bron: State Hiphop magazine weerk 42/06, door Jacco Hupkens

Zie ook:

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie-rap: Rivelino bemoeit zich met de campagne'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2006 > oktober