De ChristenUnie sees you at the stembus dankzij hiphop

donderdag 12 oktober 2006 12:26

Arie Boomsma, de voormalige basketballer die tv-persoonlijkheid -ondermeer bij de EO- werd, is zo enthousiast over de ChristenUnie, dat hij op de politieke partij afstapte met het aanbod een platform te bouwen dat de jeugd naar Andre Rouvoet moet leiden. Boomsma is niet eens lid van de partij, maar heeft zijn christenhart op de juiste plek zitten. Op Stemrou.nl kun je nu luisteren naar een teaser voor het hiphopnummer Stem Rou! De uitsmijter: see you at the stembus.

Een prima nummer, Stem Rou! Het is geschreven en gerapt door de Amsterdammer Rivelino. Geen bescheten beats en een geloofwaardige stem. Een marsmannetje zou kunnen denken van doen te hebben met een nieuwe nederhop sensatie. Boomsma: “Rivelino en ik delen ons geloof in God. Als je rap gaat gebruiken om politiek onder de aandacht te brengen, is geloofwaardigheid belangrijk. Daarom wilde ik ook zeker geen rappende politici gebruiken. Maar hiphop en politiek gaan prima samen. Kijk maar naar Public Enemy en KRS-One.”

Fotomodel Boomsma, ooit afgestudeerd Communicatie Wetenschappen, kwam zelf met het initiatief voor de site: “Ik ken Henk van Rhee, de campagneleider van de partij goed. Henk vertelde dat hij moeite had om jongeren te bereiken. Ik maak vaker dit soort ‘brand activation platforms’ voor merken. Omdat de ChristenUnie heel erg aansluit bij mij en omdat een dergelijk platform een mooie uitdaging is, ben ik begonnen. Het mooie is dat zo ons helemaal vrij laten.” Van Rhee is ook blij met de site en de rap: “Het past prima in onze strategie.”

Wie Stem Rou! hoort, zal gauw associaties krijgen met Zeg Ja van Raymzter en Fok Jou van The Opposites. Boomsma: “Als je een kreet van twee lettergrepen wilt rappen, kan het niet anders.” Rapper Raymzter tilt er in ieder geval niet te zwaar aan: “Ik vind het wel grappig. Je kunt horen waar Rivelino zijn inspiratie vandaan haalt. Maar diefstal mag toch niet volgens de bijbel, hahaha!”

Hiphop, en zeker ook nederhop, bloeit. Een prima taal dus om de jeugd aan te spreken. En hoewel Boomsma waardering heeft voor de meeste Nederlandse rapacts, ziet hij nog wel wat zwakke plekken. “Ze kopiëren nu nog heel sterk wat er in Amerika gebeurt. Dat is jammer. Bij veel rappers ontbreekt de noodzaak.”

Bron: http://3voor12.vpro.nl/artikelen/artikel/30671388

Zie ook:

« Terug

Reacties op 'De ChristenUnie sees you at the stembus dankzij hiphop'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2006 > oktober