100 miljoen voor duurzame regionale energieprojecten

vrijdag 27 oktober 2006 20:21

Rouvoet op werkbezoek in Limburg: niet alleen focussen op Randstad

André Rouvoet bezocht op de eerste dag van zijn regiotour de provincie Limburg. In Venlo en Heerlen pleitte hij voor steun aan regionale projecten voor duurzame energie. De ChristenUnie wil daar 100 miljoen euro voor uittrekken. “Limburg vervult een voortrekkersrol in duurzame en innovatieve energieontwikkeling”, zei Rouvoet. “Dat is goed voor de werkgelegenheid en vitaliteit van de provincie, ook omdat de sector potentie heeft om verder te groeien. We moeten voorkomen dat deze creatieve initiatieven door een beter subsidieklimaat in Duitsland voor Nederland verloren gaan.”

In Venlo liet Rouvoet zich op het stadhuis bijpraten over Klavertje 4, het zeer innovatieve en op twee na grootste tuinbouwcentrum van Nederland. Met een grote afzetmarkt in het Ruhrgebied biedt dit centrum een goed economisch perspectief.

Hierna ging het werkbezoek door naar Heerlen, dat grensoverschrijdend ondernemen actief stimuleert. Op het business park Avantis werd duidelijk, dat een ongelijk en zwalkend subsidiebeleid de concurrentiepositie van Nederlandse bedrijven ten opzichte van Duitsland zeer benadeelt.

Rouvoet prees verder Heerlen voor de duurzame aanpak van de stadsverwarming. Heerlen blijkt namelijk over de grootste vloerverwarming van Nederland te beschikken. Het warme water uit de mijnen wordt daar namelijk gebruikt als verwarming voor woonwijken.

Subsidie voor herstel Lambertuskerk Maastricht

Aan het eind van de middag bezocht Rouvoet ook nog de in verval geraakte Lambertuskerk in Maastricht. “Dit cultuurmonument moet behouden blijven”, zei de ChristenUnieleider tegen de woningbouwvereniging die het gebouw nu beheert. Recent heeft Rouvoet van minister Zalm te horen gekregen, dat hij het verzoek om 135 miljoen extra subsidie voor achterstallig onderhoud van dit soort gebouwen zal honoreren. Met dat geld gloort er hoop voor de plannen met de Lambertuskerk.

« Terug

Reacties op '100 miljoen voor duurzame regionale energieprojecten'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2006 > oktober