Politici zweven, maar Rouvoet niet

maandag 16 oktober 2006 16:43

Zwevende politici zijn een groter probleem dan zwevende kiezers. André Rouvoet is in het onlangs verschenen pamflet ‘Zwevende politici’ zeer kritisch over de kwaliteit van de politiek. Hij pleit voor een her-ideologisering van de partijen, zodat kiezers weer vertrouwen krijgen in de politiek. Het pamflet is de weerslag van een gesprek met interviewer Paul Witteman.

“Wat willen de mensen horen, wat is het beeld dat mensen willen zien, en daar je profiel op afstemmen, dat is de dood in de pot van de democratie. Partijen zijn te veel kameleons die allemaal naar het midden trekken.” André Rouvoet moet niets hebben van de terreur van opiniepeilers en focusgroepen, waar partijen en politici hun oren naar laten hangen.

“Nieuwe politiek begint met politici die op een bepaalde wijze hun werk doen. Het gaat om een eerherstel van politiek als roeping, je eigen overtuiging naar voren laten komen, daar niet voor weglopen. Het debat zoeken, de diepte in durven gaan. Als wij onszelf niet serieus nemen, dan neemt de burger ons ook niet serieus.”

(Uit: Zwevende politici, Paul Witteman in gesprek met André Rouvoet over opportunisme in Den Haag; uitgeverij Balans, 2006)

« Terug

Reacties op 'Politici zweven, maar Rouvoet niet'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2006 > oktober