Verkennende fase wenselijk

zaterdag 25 november 2006 10:07

De ChristenUnie wil dat wordt onderzocht welke fracties bereid zijn tot regeringsdeelname en onder welke voorwaarden. Deze verkenning is de voornaamste taak voor de aan te stellen informateur. Daarna kan worden vervolgd met een nieuwe informatieopdracht.

Advies van de ChristenUnie aan de Koningin

De uitslag van de verkiezing van de leden van de Tweede Kamer van woensdag j.l. kent enkele verrassende aspecten, die een gecompliceerde situatie opleveren met het oog op een te formeren kabinet. Vast staat dat ten minste drie partijen nodig zijn om tot een meerderheidskabinet te komen.

Voor een te vormen kabinet zijn meerdere combinaties van partijen mogelijk. De ChristenUnie verwacht echter dat niet alle denkbare combinaties zullen leiden tot een stabiel kabinet. Daarnaast zullen niet alle combinaties op een vruchtbare samenwerking met de Kamer kunnen rekenen.

De ChristenUnie stelt daarom voor eerst een verkennende informatieronde te houden, waarna zal blijken welke fracties bereid zijn tot regeringsdeelname en onder welke voorwaarden. De ChristenUnie adviseert om de heer R.J. Hoekstra met deze opdracht te belasten.

Klik hier voor de officiële brief

Zie ook:

« Terug

Reacties op 'Verkennende fase wenselijk'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2006 > november