Rouvoet wijst ondernemers op rechten én plichten

vrijdag 03 november 2006 14:15

ChristenUnie te gast op symposium CBMC

In zijn speech, ter gelegenheid van het 50-jarig jubileum van de organisatie, licht Rouvoet vandaag de taak van het maatschappelijk ondernemen uit: ‘Op de plek waar je bent hoef je niet steeds evangeliserend rond te lopen, maar kun je ook of juíst door je gedrag laten zien dat je betrokken bent op deze samenleving, dat je oog hebt voor natuur en milieu en dat je niet ten koste van anderen je grondstoffen binnen wilt halen.’

Juist vandaag laat André Rouvoet zich naar aanleiding van de onderzoeksresultaten van 21minuten eveneens uit over de vraag wat bedrijven (en burgers) kunnen betekenen voor een betere samenleving. De ChristenUnie wil bedrijven en burgers die investeren in goede doelen (waaronder kunst, onderwijs, zorg) een steuntje in de rug geven door bijvoorbeeld fiscale faciliteiten en het invoeren van een sociaal half jaar (Zie: verkiezingsprogramma 2006). ‘Wat vooral belangrijk is, is dat iedereen beseft dat een betere samenleving, óók afhangt van de vraag wat iedereen persoonlijk, of als bedrijf, daaraan kan bijdragen. Het zou wel goed zijn als de mensenrechtenverdragen eens wat meer aandacht zouden krijgen. Dan zie je dat deze documenten overheden aanspreken, maar ook burgers en bedrijven’, aldus Rouvoet.

Het CBMC is een organisatie die het evangelie onder zakenmensen wil verspreiden. Ter gelegenheid van het 50-jarige bestaan organiseerde CBMC een symposium met het thema: ‘Gedreven door relaties- it matters’ . Gastheer is Andries Knevel.

« Terug

Reacties op 'Rouvoet wijst ondernemers op rechten én plichten'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2006 > november