ChristenUnie: "Broodwinning winkeliers beschermen"

zaterdag 04 november 2006 14:12

Landelijk lijsttrekker André Rouvoet van de ChristenUnie bracht donderdag een bezoek aan een aantal winkeliers in de Doezastraat en de Breestraat. Hij sprak met hen onder meer over de mogelijke uitbreiding van het aantal koopzondagen. "De zondag als rustdag moet in Nederland niet verloren gaan," aldus Rouvoet.

"Veel gemeenten rekken de regels steeds meer op. Buitenwijken geven ze de status van toeristische gebieden, zodat ook daar de winkels op alle zondagen open kunnen. Zo zoeken ze de mazen in de wet." Rouvoet vindt dat daarmee de kleine middenstanders in de knel komen. "Ik pleit ervoor om de criteria aan te scherpen voor wat wel en niet een toeristisch gebied is. Zo kunnen we de broodwinning van deze winkeliers beschermen."

"We merken nu al dat al die extra koopzondagen ons omzet en rust kosten", kreeg Rouvoet te horen van een paar winkeliers in de Doezastraat. Ook Ton Elderhorst van Bakker Sport in de Breestraat is het volgens de ChristenUnie met Rouvoet eens. "De grote bedrijven zoals V&D willen graag elke zondag open. Net of het daar beter van gaat. Wij kleine winkeliers kunnen niet volgen, dat is veel te duur voor ons. Een paar koopzondagen in het jaar, bijvoorbeeld tijdens de feestdagen in december, is wel o.k. Op de andere zondagen moet je met je gezin leuke dingen gaan doen in plaats van je inkopen," zo tekende de partij op uit de mond van de voorzitter van de winkeliersvereniging in de Breestraat.
De reacties van deze winkeliers laten volgens de CU zien dat er onder deze groep ondernemers in Leiden veel twijfel is over de uitbreiding van het aantal koopzondagen. Rouvoet riep de winkeliers op meer protest te laten horen tegen de uitbreiding van de koopzondagen.

Het bezoek van de verkiezingskaravaan van de ChristenUnie aan Leiden werd gefilmd door een TV-ploeg van Eén Vandaag. Het wordt op dinsdagavond 7 november uitgezonden.

Bron: www.sleutelstad.nl, door Chris de Waard

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie: "Broodwinning winkeliers beschermen"'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2006 > november