ChristenUnie presenteert banenpakket

donderdag 16 november 2006 19:59

Arie Slob: ‘werkgevers helpen kwetsbare groepen in dienst te nemen’

Vandaag presenteerde Arie Slob, de nummer 2 op de lijst van de ChristenUnie, een pakket maatregelen voor het creëren van meer banen in collectieve sector. Arie Slob: “Veel mensen willen graag werken maar komen moeilijk aan de slag. Gerichte maatregelen zijn nodig om bijvoorbeeld werkloze 45-plussers en mensen met een verstandelijke beperking een eerlijke kans te bieden op een baan.”

Slob presenteerde zijn banenpakket vandaag in Overijssel. In Hardenberg overhandigde hij de notitie “ChristenUnie maakt werk van banen” aan wethouder Liese van sociale zaken. De ChristenUnie trekt 50 miljoen euro uit voor meer handen aan het bed in verpleeghuizen. Daarnaast krijgen bijstandsgerechtigden de mogelijkheid een half jaar te werken in de publieke sector. Tijdens dit half jaar vindt gerichte scholing plaats. Hiervoor wordt 100 miljoen euro uitgetrokken.

Ook in de markt en bij sociale werkplaatsen
De ChristenUnie wil verder werkgevers afdrachtvermindering geven, wanneer zij de langdurig werklozen, herintreders, oudere werknemers en gehandicapten in dienst nemen. Hiervoor wordt in totaal 1,1 miljard euro uitgetrokken. Speciale aandacht in het pakket van Slob is er ook nog voor begeleid werken en sociale werkplaatsen. Arie Slob: “Er moet een einde komen aan de wachtlijsten bij de sociale werkplaatsen”. De ChristenUnie wil hier 100 miljoen euro voor reserveren.

De plannen zijn door het CPB doorgerekend en blijken goed betaalbaar te zijn.

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie presenteert banenpakket'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2006 > november