Uit het hart gegrepen: Ed Anker (nr. 8) over zijn campagne

vrijdag 10 november 2006 18:02

Een van de ervaringen uit de campagne die ik niet snel zal vergeten, is een debatavond in Staphorst, georganiseerd door de ChristenUnie-jongeren van PerspectieF. De SP en Hilbrand Nawijn waren hier ook voor uitgenodigd. Ik vond Nawijn altijd een beetje een vreemd figuur. Zijn redeneringen zijn vaak krom en hij spreekt zichzelf tegen. Ik kon me nooit goed voorstellen dat hij serieus werd genomen. Na deze avond denk ik daar anders over. Deze man spreekt alleen maar vanuit zijn onderbuik.

Het ging die avond vooral over het vreemdelingenbeleid. Nawijn zei dat asielzoekers geen kinderen zouden moeten krijgen en dat Nederland een moslimstaat dreigt te worden. Hij kan dat laatste op geen enkele manier hard maken, maar omdat mensen er bang voor zijn is het volgens Nawijn waar. Hij kan en wil helemaal geen feiten geven. Hij wil vooroordelen bevestigen en mensen angst aanjagen.

Op mijn stelling dat je mensen in nood moet helpen en dat dit je uitgangspunt moet zijn bij het vreemdelingenvraagstuk, merkt Nawijn op: ‘ En wie gaat dat dan betalen?’ Nawijn heeft geen boodschap aan principes en morele plicht.

Ik verlaat kwaad en verward Staphorst (met uiteraard een krentenwegge onder de arm). Zo’n debat grijpt me aan. Wil ik echt met dit soort mensen in debat? Even twijfel of ik echt de politiek in wil. Maar dan weet ik het zeker: ja, dat wil ik. Ik wil tegenover dit soort negatieve verhalen een ander geluid laten horen.

« Terug

Reacties op 'Uit het hart gegrepen: Ed Anker (nr. 8) over zijn campagne'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2006 > november