Verantwoordelijkheid nemen in complexe situatie

woensdag 29 november 2006 18:25

‘De drie grootste partijen, CDA, PvdA en SP, moeten hun verantwoordelijkheid nemen in de situatie dat een kabinet van twee partijen niet te vormen is. Deelname van de SP doet recht aan de verkiezingsuitslag’. Dat was vandaag het advies van André Rouvoet in zijn gesprek met informateur Rein Jan Hoekstra.

De ChristenUnie wil dat eerst wordt onderzocht of deze partijen samen een coalitie kunnen vormen. Als blijkt dat de combinatie CDA, PvdA en SP om programmatische of andere redenen niet mogelijk is, zijn er pas andere opties aan de orde. Rouvoet: ‘Het is aan de informateur om op basis van alle uitgebrachte adviezen die eventuele andere opties van een volgorde te voorzien.’

In de eerste verkenning voor de vorming van een coalitie tussen CDA, PvdA en SP moet volgens Rouvoet helder worden of de in de campagne opgeworpen breekpunten overbrugbaar zijn. Daarnaast kunnen, aldus Rouvoet, de partijen onderwerpen toevoegen, waarover zij duidelijkheid van de mogelijke partners willen. Bovenal gaat het de ChristenUnie erom dat er serieuze pogingen worden ondernomen om een duurzaam en stabiel kabinet te vormen.

Zie ook:

« Terug

Reacties op 'Verantwoordelijkheid nemen in complexe situatie'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2006 > november