Rouvoet wil loverboy aan schandpaal

vrijdag 10 november 2006 17:27

Jongens en mannen die jonge meisjes tot prostitutie dwingen, mogen met naam en foto aan het publiek bekend worden gemaakt. Lijsttrekker André Rouvoet van de ChristenUnie zegt dat vrijdagavond op Omroep Brabant Radio.

Rouvoet meent dat mensen gewaarschuwd moeten worden voor 'jochies' die worden ingeschakeld door 'pooiers' om meiden te 'ronselen'. "Je moet weten dat als je in die business gaat, je binnen de kortste keren bij de slager op de ruit hangt", aldus de politicus.

Suikerfeest


In hetzelfde gesprek verklaart de lijsttrekker van de ChristenUnie dat hij geen behoefte heeft aan een discussie over het inwisselen van bijvoorbeeld tweede paasdag of tweede pinksterdag voor een vrije dag tijdens het islamitische Suikerfeest.

Een onlangs gewijzigd inzicht hierover van vakbond CNV noemt hij 'politiek correct'. "We moeten dat niet doen."

Gevangenis

Rouvoet lanceerde eerder op de dag tijdens een verkiezingsbijeenkomst in Den Bosch een plan voor een nieuw type gevangenis. Rouvoet pleit voor een gevangenis waar detentie en reclassering worden samengevoegd. De gedetineerden zouden de hele week moeten werken tegen het minimumloon. Daarvan betalen ze kost en inwoning en kunnen hun schulden aflossen.

Hij stelt voor hiermee een proef te houden. "Te lang hebben we detentie en reclassering als gescheiden trajecten benaderd. Dat kan anders en met meer kansen voor de gedetineerden. Voor de belastingbetaler is deze aanpak ook nog eens goedkoper."

Bron: www.nu.nl

« Terug

Reacties op 'Rouvoet wil loverboy aan schandpaal'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2006 > november