Andre Rouvoet op bezoek bij Corus IJmuiden

dinsdag 07 november 2006 10:33

Als je de koek eerlijk wil verdelen is het ook goed om te weten hoe die gebakken wordt.

Op 6 november bracht een delegatie van de ChristenUnie met lijsttrekker Andre Rouvoet, Tineke Huizinga en Joel Voordewind een werkbezoek aan Corus.
De delegatie bestond verder uit vertegenwoordigers van de Provincie met statenlid Jan Bezemer en vertegenwoordigers van Velsen met raadslid Frits Korf.
Doel van het bezoek was om als politiek feeling te houden met het bedrijfsleven en meer inzicht te krijgen in wat zich daar afspeelt.

De delegatie kreeg een bedrijfsfilm van Corus te zien, gevolgd door een site tour per bus. De wijze waarop Corus de milieuproblematiek aanpakt en stofoverlast naar buiten weet te voorkomen kreeg ruim aandacht. Jaarlijks trekt Corus daar meer dan 100 miljoen euro voor uit. Met regelmaat worden de installaties en wegen stofvrij gemaakt en ook de veiligheid staat hoog in het vaandel. Het bord “veiligheid eerst, daarna productie” is veelzeggend.

Na de tour volgde een bezoek aan de warmbandwalserij 2, waar plakken staal op de gewenste diktes worden gewalst voor o.a. de auto- en verpakkingsindustrie. Het is altijd indrukwekkend om te zien hoe de roodgloeiende staalplaten over de rollen razen. Het bedrijfsbezoek werd beëindigd met een bezoek aan de dompel verzink- en verflijninstallatie. Daar wordt het staal behandeld tot een hoogwaardig kwaliteitsproduct voor verwerking bij de klant.

Tijdens het door Corus aangeboden diner waren namens Corus directieleden Marjan Oudeman en Truus Valkering aanwezig. Na afloop van het bedrijfsbezoek sprak Marjan Oudeman, voorzitter Directie Corus Staal BV, intensief met Andre Rouvoet over ondernemen anno 2006 en politieke items. In het slotwoord benadrukten zowel Marjan Oudeman als Andre Rouvoet de waarde van dit contact. Voor de ChristenUnie zijn werkbezoeken zoals dit van essentieel belang om goed politiek te kunnen voeren. Zonder kennis van het bedrijfsleven en het functioneren daarvan kan regelgeving voor datzelfde bedrijfsleven door de Tweede Kamer niet goed worden voorbereid.

Andre Rouvoet verwoordde het treffend: “Als je de koek eerlijk wil verdelen is het ook goed om te weten hoe die gebakken wordt.”

« Terug

Reacties op 'Andre Rouvoet op bezoek bij Corus IJmuiden'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2006 > november