Rita Klapwijk (nr. 29) op ondersteboven.nl

01-11-2006 13:26 01-11-2006 13:26

Waar moet de ChristenUnie meer aandacht aan gaan besteden?
Goede jeugdzorg en debat over Europa op gang brengen en houden.

Waarom moeten jonge mensen op jou stemmen?

Ben 25 jaar dus met mij hebben ze in de Kamer een vertegenwoordiger.Ik weet wat jongeren bezighoudt. Wil bouwen aan een goede toekomst voor Nederland en dat is voor jongeren van groot belang.

Wat ga jij de komende 4 jaar in de Tweede Kamer doen?

Jongeren enthousiast maken voor politiek en bijdragen aan goed jongerenbeleid. Politiek gaat ook over jongeren, en je hebt, ook als jongere, veel mogelijkheden om je stem te laten horen. Concreet wil ik me sterk maken voor de aansluiting van onderwijs op werk. Als je het over de toekomst van jongeren hebt, dan heb je het direct over mogelijkheden om aan het werk te gaan.

Wat moet over 20 jaar zijn veranderd in Nederland?
Nederland is dan een samenleving waarin het vertrouwen in de toekomst overheerst. We mopperen niet meer zo, maar zien in wat voor goede dingen we in Nederland hebben. De politiek wordt dan ook met minder argwaan bekeken, omdat iedereen zich ook echt vertegenwoordigd voelt en weet dat er wat met zijn stem wordt gedaan. Men heeft respect voor elkaar en elkaars mening, zonder het debat uit de weg te gaan.

Wat doe je als politicus met 1 miljard euro?
Hoewel er in Nederland ook veel te doen is, en dit bedrag op de Nederlandse begroting in verhouding best veel is, kies ik er toch voor om bij te dragen aan internationale gerechtigheid: microkredieten, aids-bestrijding/voorkoming, schuldvermindering, landbouwprojecten, etc.

Met wie wil jij direct in debat?
Met die andere Rita. Ik verbaas me regelmatig over haar doen en laten en ben van mening dat we heel wat te bepraten hebben.

Rouvoet of Rita Klapwijk en waarom?
Rita Klapwijk. Van Rouvoet weten we hoe hij het doet in de Kamer, en de komende verkiezingen zijn een mooie kans om een echte Rita Klapwijk in de Kamer aan het werk te krijgen. Ik ben gedreven, heb ervaring op flink wat terreinen (buitenlands beleid, jongeren, europa, landbouw ) en ik kan mijn verhaal overtuigend doen. En wat is er mooier dan de combi Rouvoet-Rita?!

Wie vind jij de mooiste politicus?
Jan Marijnissen: de uitstraling van die man, gepassioneerd en met humor weet hij zijn punt te maken!

« Terug

Nieuwsarchief > 2006

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari