ChristenUnie: bied kleinschalige zorg ook ruimte bij zorginkoop

vrijdag 10 augustus 2012 18:27

ChristenUnie-fractievoorzitter Arie Slob wil dat kleinschalige zorg dezelfde kansen krijgt als grote zorgaanbieders. Dat zei hij vandaag naar aanleiding van een rondetafelgesprek met professionals uit de zorg. Slob: ,,Voor de ChristenUnie is het belangrijk dat er ruimte is voor kleinschalige zorg. Voor een kleine instelling moet het dan wel haalbaar zijn om überhaupt kans te maken bij de aanbestedingsprocedures. Dat is nu heel moeilijk.”

De ChristenUnie wil dit veranderen. ,,Ik vind het ontzettend waardevol dat mensen zelf hun zorg kunnen kiezen, maar dan moet er natuurlijk wel wat te kiezen zijn. Daarom moeten de procedures worden aangepast. Met de huidige regels worden aanbieders verplicht om in een hele regio te leveren, terwijl een kleine organisatie misschien maar zorg in één plaats kan leveren. Dit moet veranderen”, aldus Slob.

Ruimte voor kleinschalige zorg

Grote instellingen maken in de huidige situatie bij voorbaat meer kans op het leveren van extramurale zorg, zorg die buiten het verzorgingshuis wordt geboden, bij de aanbestedingsprocedures van zorgkantoren. Slob: “Voor de ChristenUnie is het belangrijk dat er ruimte is voor kleinschalige identiteitsgebonden zorg. Maar dan moet het voor kleine instellingen wel haalbaar zijn om überhaupt aanspraak te maken bij een aanbesteding. Dit is nu niet het geval. Het systeem bevordert de grote instellingen. Grote instellingen hebben meer capaciteit waardoor zij gemakkelijker punten scoren op het aanbestedingsformulier.

Campagne

De ChristenUnie Zomertoer deed vandaag Enschede aan. Arie Slob bezocht Zorggroep Manna voor een rondetafelgesprek over kleinschalige. Aansluitend deelde Slob ijs uit aan bewoners en personeel van de zorginstelling.

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie: bied kleinschalige zorg ook ruimte bij zorginkoop'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2012 > augustus