Crisismaatregelen bouwsector nu nodig

woningbouwstrategiezaterdag 25 augustus 2012 10:16

De bouwsector heeft te maken met een golf aan faillissementen en ontslagen. De ChristenUnie vindt dat nu crisismaatregelen voor de bouwsector nodig zijn. Carola Schouten: “Al sinds 2008 zit de bouwsector in de hoek waar de klappen vallen. Door stilstand op de woningmarkt en gebrek aan investeringen zitten bedrijven zwaar in de problemen.”

De ChristenUnie stelt voor de btw in de bouw te verlagen naar zes procent en wil ondernemers lucht geven om nieuwe orders aan te nemen door tijdelijke invoering van de willekeurige afschrijving.
Schouten: “Veel kleinere ondernemers komen bovendien in de problemen door hoog oplopende betaaltermijnen. De overheid betaalt nog steeds de rekeningen te laat, maar ook tussen bedrijven onderling wordt veel te lang de hand op de knip gehouden. Alleen al het aanpakken van wanbetaling kan veel bedrijven uit de problemen helpen. De wetgeving die dit afdwingt, had wat mij betreft al ingevoerd moeten zijn.” De ChristenUnie pleit al lange tijd voor wetgeving die een vertragingsrente en boete oplegt na overschrijding van de betaaltermijn.

« Terug

Reacties op 'Crisismaatregelen bouwsector nu nodig'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2012 > augustus