ChristenUnie presenteert actieplan tegen schuldencrisis

408333_345155182237923_1845644522_nvrijdag 31 augustus 2012 15:28

Gisteravond tijdens ChristenUnie Live in Ede presenteerden Arie Slob en Carola Schouten een actieplan om de schuldencrisis bij burgers, banken en overheden de komende jaren aan te pakken. 

Volgens Slob is het een 'ongemakkelijke boodschap' tijdens de verkiezingen, maar het is wel de waarheid. "Er is geen ontkennen meer aan: we leven midden in een schuldencrisis. Schulden bij de overheid, schulden bij de banken en een grote schuldenlast bij burgers. Wij leven op te grote voet. De schulden blijven zich maar opstapelen." Een gerichte aanpak is daarom nodig.

Het actieplan bestaat uit tien maatregelen. Het zijn punten waar de ChristenUnie zich al langer hard voor maakt. Zo moet er een goede schuldhulpverlening komen voor mensen met problematische schulden. Ook moet de nationale hypotheekschuld op een aanvaardbaar niveau worden gebracht. Voor de financiële sector geldt dat er verscherpt toezicht moet komen en de bonussen moeten worden aangepakt. Banken moeten een grotere kapitaalbuffer opbouwen om nieuwe schokken beter aan te kunnen. En de overheid moet de komende jaren de staatsschuld verder afbouwen.

Het actieplan is hieronder te downloaden:

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
Actieplan schuldencrisis1,5 MBapplication/pdfdownload

« Terug

Archief > 2012 > augustus